Stařík napadl dívku sekerou

  • 18
Sedmasedmdesátiletý muž z Havířova skončil v policejní cele poté, co brutálně napadl o šedesát let mladší známou. Dívku v zahradní chatce třikrát udeřil tupou stranou sekery do hlavy. Pak ji ponořil obličej do nádoby s vodou. Při zatýkání policisté u důchodce našli zbrojní arzenál.

Dívku, která jej občas navštěvovala, napadl po slovní hádce ve středu ráno. Zaútočil zezadu a nečekaně. Zraněnou dívku pak autem odvezl do havířovské nemocnice.

"Utrpěla tři tržné rány na hlavě. Dobu léčení lékaři zatím nestanovili," sdělila mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Dodala, že útok sekerou mohl skončit daleko horším zraněním.

Když jela násilníka zatknout policejní hlídka, spatřila ho u domu s taškami. Muž zahlédl policisty a zavazadla odhodil. Nakonec skončil v cele. Kromě surového napadení má na teď na krku ještě podezření z nedovoleného ozbrojování.

V taškách, které před policisty odhodil, byla totiž dvouhlavňová brokovnice s upilovanou hlavní, revolver, pistole a stovky kusů nábojů do různých zbraní. Celý arzenál uchovával důchodce nelegálně. Policisté oba případy dále vyšetřují.


Video