Splašený kůň se řítil proti autu. Ilustrační foto.

Splašený kůň se řítil proti autu. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Splašený kůň skočil na auto, vážně zranil spolujezdkyni

  • 9
Na silnici na Orlickoústecku se proti autu náhle vyřítil kůň. Před vozem neuhnul. Pokusil se ho přeskočit, ale propadl se do kabiny. Spolujezdkyně řidiče škodovky přitom utrpěla těžké zranění.

Neštěstí se stalo na silnici mezi Kerharticemi a Hrádkem. "Jezdecký kůň soukromého majitele se v pátek krátce po druhé hodině odpoledne splašil, setřásl svého jezdce a běžel na silnici vedoucí k vesnici Hrádek," popsala případ mluvčí orlickoústecké policie Eva Sichrová.

"Po cestě se setkal s felicií. Když její řidič koně spatřil, zastavil. Kůň však zřejmě vůz považoval za překážku a pokusil se ho přeskočit," uvedla mluvčí.

Zvíře spadlo na kabinu a probořilo střechu. Vážně zraněnou spolujezdkyni musel do nemocnice převézt vrtulník.

Policie kuriózní případ dále vyšetřuje. Pravděpodobnost, že by za zranění ženy například majitel koně nesl trestní odpovědnost, je podle mluvčí minimální.

"K trestní odpovědnosti se nyní nebudu vyjadřovat, pravděpodobně ale jde spíše o nešťastnou náhodu," řekla mluvčí Sichrová.

Případy, kdy dopravní nehody zaviní zvěř, nejsou na silnicích nijak výjimečné. Podle údajů českých pojišťoven tvoří nehody zaviněné zvěří jedno procento všech nehod na tuzemských silnicích. Jen na Pardubicku letos už policisté zaznamenali přes sto srážek řidičů se zvěří. Většinu z nich zavinili psi a srny.


Video