Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Soused pronásledoval ozbrojeného a zfetovaného zloděje v paruce

  • 20
Pozorný soused pomohl chytit zloděje. Všiml si muže, který v Šimonově ulici v pražských Satalicích předstíral opravu auta. Po chvíli ale přelezl plot u zahrady rodinného domu a vykradl zahradní domek.

Soused přivolal policii a sám se za ujíždějícím zlodějem vydal ve svém autě. Policii průběžně informoval o pohybu sledovaného.

"Jakmile podezřelý postřehl, že je pronásledován, všechny odcizené věci vyhodil z auta. Policisté pak muže dostihli na nájezdu na Cínovecké ulici v Praze 8 a pomocí donucovacích prostředků ho zadrželi," uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

Uvnitř auta našla hlídka střelnou zbraň a nářadí, které zřejmě sloužilo při krádežích. "Podezřelý měl na hlavě nasazenou delší paruku z hnědých vlasů, působil navíc velmi neklidně a roztřeseně," popsala mluvčí.

Policisté dali zadrženému dýchnout, ale zjistili, že není opilý. Následovala další zkouška na přítomnost drog. Přístroj ukázal, že muž má v těle stopy amfetaminu.

Na policejní stanici vyšlo najevo, že 27letý muž už byl za podobné krádeže trestán. Navíc měl zakázáno řídit auto. Policie ho nyní podezírá z trestných činů krádež, porušování domovní svobody, ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.


Video