Diskuze

Dostala jen facku, tvrdí soudkyně. Útok na dceru musí znovu řešit soud

Litoměřická soudkyně Ivetta Hořejší se zatím do taláru vrátit nemůže. Krajský soud v Praze sice v úterý pravomocně potvrdil, že svou dospělou dceru dlouhodobě netýrala, nařídil však, aby se nižší instance znovu zabývala incidentem ze srpna 2013. Žena tehdy podle obžaloby dívku napadla a několikrát jí udeřila hlavou o zeď.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
PT

Soudkyně Moudrá bohužel moc moudrá není, fackování připouští ale k ponižování prý nedošlo8-o. Přitom fackování to je ponižování přímo ukázkové a velmi výrazné.

Bez ponižování bych řekl že je záhlavec nebo herda do zad.

Tahle matka je psychopat, děs, že tací lidé mohou rozhodovat o osudech jiných, tohle by u soudů rozhodně zasedat nemělo.

6 1
možnosti
DS

Neznámý příběh z internetu, tak jsem zkusila kouknout po tom internetu. Zajímavé je, že dcera Eliška ještě i někdy v roce 2015, to je dva roky po tom incidentu, píše o svém dětství a životě doma moc hezky. Od osmi let s ní jezdili po výstavách s jejím prvním psem, ve čtrnácti jí pořídili poměrně ostré pracovní plemeno malinois a i s ním jezdili po soutěžích. Ve dvaceti si "doma" zařídila psí chovnou stanici téhle rasy a všechno šlo.

https://kladensky.denik.cz/zpravy_region/psovodka-eliska-a-jeji-psikolegove-slavi-soutezni-uspechy-20150212.html

Jo, ale i když je hodně informací schovaných(tedy mělo by, ale google je děravý), tak se dá ještě dohledat, že někdy v té době, kdy došlo k předmětnému incidentu na slečnu Elišku prasklo, že se sice nechává doma živit jako studentka, ale reálně nedochází na zkoušky a nedodává ani potřebné práce, díky kterým by ukončila ročník. mezi studenty, kteří školu ukončili už její jméno ani není. A to byla studentkou přírodovědné fakulty, takže spíš škola, kterou si vybrala sama než cizí rozhodnutí.

Pro mě to vrhá trochu stínu na její příběh ubližované holky s despotickou matkou a vcelku chápu soudy, že když znají i tyto skutečnosti, je těžké spravedlivě rozhodnout.

1 1
možnosti
SB

no, že píše hezky... málokdo by o sobě takové informace vypisoval na internetu...

4 0
možnosti
DS

Je hodně podobných "rodinných tajemství" a většina má společné právě to, že jsou tajemstvím. Často se za týraného člena ani vlastní rodina nepostaví, ale asi jsem nikdy neviděla a nezažila, že by se proti stavěli i přátelé dotčených. Vždyť to přece mají být kamarádi.

Za mě, mrazí mě z pomyšlení, že osoba soudkyně, která není schopná si udržet vlastní soukromí takzvaně v pohodě, tak soudila dlouhé roky občanskoprávní spory a rozhodovala tak i o případech ne nepodobných tomu svému.

Ale jinak? Holka nikdy až do toho osudného dne neměla žádnou modřinu, kterou by mohla někde ukazovat, i přes četné pokusy se osamostatnit se pořád vracívala domů a všechno staví na jediném dni, kdy byla fyzicky napadená vlastní matkou, kterou nazvala sviní. Jí přímo do očí.

Taky jsme nemívaly úplně ideální vztahy s mámou. O rovnocenném postavení v dospělosti nemůže být řeč ani dnes, kdy sama mám dospělého syna. Ale nazvat ji "sviní"? Za jedno, naštěstí moje máma si takovéto oslovení rozhodně ničím nezasluhuje... ale dovolit si něco takového, skončí to rvačkou v kdejaké jinak slušné rodině. Věřím, že bych dostala na budku taky :-) a těžko by skončilo jen u facky. I slovně se dají překročit hranice mezi obranou a útokem a vyprovokovat neadekvátní reakci.

0 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
MF

Na mě to působí, že matka je neurotická osobnost s manipulativními prvky, ovšem něco z toho může zdědit i dcera a pak to může dojít až takhle daleko.

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
EK

Zasnu, co se deje. Pripomina mi to muj vlastni proces behem rozvodu, kdy se projednavalo to, ze muj manzel opakovane bil mou hlavou o zed. Podle soudni znalkyne to byla jen "drobna urazka" a mnohem vic nez to, ze me bil, se projednaval muj dusevni stav, pricemz SZ zastavala nazor, ze prehanim, protoze biti hlavou o zed je vcelku normalni, kdyz maji dva lide neshody.

Takove osoby by mely byt bity do hlavy, aby poznaly, jake to je. Mozna by zmenily nazor a podobne pripady by posuzovaly jinak.

8 0
možnosti
VH

Vše vám to věřím, ač jsem já nikdy nic podobného nezažila. Někteří diskutující mají asi pocit, že šikanování, bití a manipulace je v pořádku, že si za to ti lidé můžou sami. Ne, nemůžou! Jediná vina je na straně násilníka, manipulátora, který nemá empatii, je asociální a zvráceně mu dělá dobře druhé týrat a ovládat,protože je to psychopat. Není pro takové chování omluva. A velmi mě šokuje, kolik lidí takové zvrácené chování schvaluje.

2 0
možnosti
VB

Moudrá soudkyně. Souhlasím.

„Jistě není vyloučeno, že poškozená dostala od obžalované ve vymezeném období facku či několik facek... v řadě případů však bylo prokázáno, že poškozená není úplně pravdomluvnou osobou, často využívá lež, aby dosáhla svého, řadu příběhů dokresluje či zveličuje,“ uvedla soudkyně Moudrá.

„Zdali je facka vhodným výchovným prostředkem je jistě otázkou k odborné diskuzi, nicméně nejedná se o něco nezvykle vybočujícího průměrným rodinným poměrům a způsobu výchovy,“ je také přesvědčena soudkyně.

0 5
možnosti
BJ

jenze dospelou osobu nemate uz co vychovavat. Dospeleho cloveka, byt v rodine, proste fackovat nesmite. Matka ji mela ji vyhodit z domu a prestat ji financne podporovat, na to mela pravo, ne na facky. Jenze to by se zbavila manipulovatelne hracky a to se ji nechtelo, ze...

11 0
možnosti
ZS

Ať už soud rozhodne jakkoli, rodiče přišli o dceru a dcera o rodiče. Pro mě je to daleko horší trest než cokoli, co může nařídit soud. Navíc tímto trestem budou trpět i ti členové rodiny, kteří se ničeho nedopustili.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti

Je pozoruhodné, kolika lidem přijde přiměřené bít vlastní zletilé děti.

13 0
možnosti
MK

Přiměřené určitě ne, ale když to mělo trvat dlouho, proč se ta holka prostě neodstěhovala? I kdyby to mělo být na ubytovnu nebo do podnájmu a psy dát zatím do útulku, ale proč to asi 4 roky nebo jak dlouho trpěla? není to nějak divné?

2 3
možnosti
MB

Podle zprávy z nemocnice musela ta facka být jak rána z děla.

6 0
možnosti