Eva Rajtmajerová u českobudějovického krajského soudu (12.12.2008)

Eva Rajtmajerová u českobudějovického krajského soudu (12.12.2008) | foto: ČTK

Soud osvobodil ženu, jejíž manžel skončil zavražděný v Orlíku

  • 3
Českobudějovický krajský soud osvobodil čtyřicetiletou Evu Rajtmajerovou. Žaloba ji vinila z vraždy manžela. Tělo 52letého muže, který se s manželkou rozváděl, vyplavila vloni v létě Orlická přehrada. Podle znalců byl otráven hypnotiky.

"Obhajoba Evy Rajtmajerové mě nepřesvědčila, ale chybí přímý důkaz a ty nepřímé netvoří ucelený kruh," řekl soudce Slavomír Cirhan. Podle něj žena zřejmě měla neznámého komplice.

Nevěrohodná byla ve výpovědi obžalované podle soudce řada okolností. "Například to, že se v těle zavražděného našla rýže, přičemž obžalovaná údajně v dané době chystala katův šleh s rýží. Žena to sice popřela, připravené sáčky rýže však v kuchyni našla její dcera. Nevysvětlena zůstala i noční SMS z Rajtmajerova mobilu a další podivné chování obžalované," uvedla ČTK.

Rozsudek není pravomocný. Žalobce si nechal lhůtu pro odvolání a pravděpodobně ho podá. Případ by se tak dostal k vrchnímu soudu.

Obchodníka s auty Miroslava Rajtmajera naposledy viděli svědci 20. dubna 2007, kdy přijel ke své manželce řešit rozvod. Od té doby už nezvedal telefony. Jeho tělo našel až rybář loni na počátku léta na hladině Orlické přehrady. 

Policie obvinila z vraždy Evu Rajtmajerovou. Žena se ale nepřiznala. Tvrdí, že manžel odešel náhle večer z domu a od té doby ho neviděla. čtěte Policie: Podnikatel skončil v Orlíku zásluhou ženy

,

Video