Soud opět trestal ubodání budoucí tchýně

  • 14
Brno - Brněnský soud už podruhé potrestal 14,5 lety vězení Tomáše Šťastného. Loni v dubnu v Holešově na Kroměřížsku podle verdiktu ubodal svoji budoucí tchýni. Hájil se, že si na nic nevzpomíná, byl prý opilý. Součástí trestu je i protialkoholní léčba. K vraždě ho podle obžaloby vedly spory s obětí.

Brněnský soud už stejný trest vyřkl loni v listopadu. Tentokrát ale doplnil důkazy, a původní trest potvrdil. Do Brna Šťastného spis vrátil vrchní soud, k němuž se po prvním rozsudku obžalovaný odvolal.

Znalci upřesnili některé důkazy. Uvedli například, že žena zemřela po 25 bodných ranách, přičemž osm z nich bylo smrtelných. Žádná z nových informací ale soud nepřiměla k tomu, aby původní trest přehodnotil.

Podle původního verdiktu Šťastný 53leté ženě zasadil třináct ran.

Vše se odehrálo v bytě, kde žil Šťastný s dvouletou dcerou, družkou, s níž se hodlal oženit, a její matkou.

Šťastný podle obžaloby budoucí tchyni bodnul do krku, hrudníku a zad. Žena utrpěla vnitřní zranění a na místě zemřela. Tělo pak ukryl do úložného prostoru její postele. Vyspal se a až druhý den se přihlásil na policii.

Před napadením navštívil obžalovaný tři restaurace, kde vypil čtrnáct piv. Pak šel opilý domů, kde spala dvouletá dívenka a starší z žen. Muž dítě přikryl a okřikl vrčícího psa na chodbě.

"Vtom přiběhla družčina matka a hned mi začala sprostě nadávat. Co bylo pak, si nevzpomínám," řekl muž po zadržení.

Šťastného družka Jitka přišla domů až po vraždě. Teprve ráno zjistila, že její matka je mrtvá.

"Musel jsem ji zabít já, nikdo jiný v bytě nebyl," uvedl do policejního protokolu. 

Ve svých šestadvaceti letech má Šťastný už značně popsaný trestní rejstřík. V Sokolově zavraždil v roce 1995 německého občana a dostal před lety i podmínku za pokus krádeže.

,

Video