Tragická nehoda ve Vysokém Mýtě (11. 7. 2012) | foto: HZS Pardubického kraje

Řidič náraz do stromu nepřežil, jeho spolujezdkyně je těžce zraněná

  • 12
Ve Vysokém Mýtě se po půl třetí ráno stala tragická nehoda, kterou nepřežil sedmadvacetiletý řidič. Jeho devatenáctiletá spolujezdkyně skončila s těžkým zraněním v nemocnici. Policisté pátrali i po třetím člověku. Nakonec se ale nepotvrdilo, že by s nimi cestoval ještě někdo další.

Řidič se starším BMW boural na jedné z ulic ve Vysokém Mýtě. "Z dosud nezjištěné příčiny vjel mimo vozovku, kde narazil do vzrostlého stromu. Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým podlehl na místě," řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková. 

Na místo vyjeli ve 2:39 profesionální i dobrovolní hasiči z Vysokého Mýta a hasiči podniku Iveco. "Řidič byl zaklíněn mezi sedačkou spolujezdce a řidiče. Hasičům se muže přesto podařilo vyprostit bez použití vyprošťovacího hydraulického zařízení," uvedla mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.

Tragická nehoda ve Vysokém Mýtě (11. 7. 2012)
Tragická nehoda ve Vysokém Mýtě (11. 7. 2012)

Jeho devatenáctiletou spolujezdkyni zdravotníci našli asi sto metrů od nehody. Mluvila po telefonu s operačním důstojníkem. "Žena byla patrně v šoku a nebyla schopná poskytnout potřebné informace, takže ji operační důstojník přepojil na záchranáře, aby mohla sobě nebo ostatním poskytnout první pomoc," vysvětlila policejní mluvčí.

Podle neúplných a zmatených odpovědí se zdálo, že s nimi v autě cestoval ještě někdo další. Hasiči proto společně s policisty a policejním psem vytvořili rojnici a hledali třetího cestujícího podél řeky i v nedalekém okolí. Nikoho ale nenašli.

"Okolnosti nehody jsou předmětem dalšího prověřování, vyloučit se nedá požití alkoholu řidičem, což odhalí až nařízená soudní pitva," dodala Vilímková.


Video