(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Dělníka usmrtil na D1 couvající náklaďák, řidič ho přehlédl

  • 7
Na D1 nedaleko Humpolce zemřel ráno jednačtyřicetiletý dělník, který spolu s kolegy pracoval na modernizaci dálnice. Na staveništi ho během couvání přehlédl řidič nákladního auta. Cizinec zraněním na místě podlehl, kriminalisté nařídili soudní pitvu.

Hlášení o neštěstí v prostoru staveniště na 77. kilometru na dálnici D1. přijali policisté chvilku před sobotní sedmou hodinou ranní.

„V tomto úseku probíhají mezi středovými svodidly stavební práce v rámci modernizace dálnice. Podle prvotního šetření na místě zde měl řidič nákladního vozidla při couvání s vozidlem přehlédnout muže, který se pohyboval na staveništi,“ uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Jednačtyřicetiletý cizinec krátce nato kvůli vážným zraněním zemřel. Událost prověřují kriminalisté z Pelhřimova. „U řidiče nákladního vozidla policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U zemřelého byla k objasnění přesné příčiny úmrtí nařízena soudní pitva,“ doplnila mluvčí.

Neštěstí se stalo na 77. kilometru dálnice D1.

Neštěstí se stalo na 77. kilometru dálnice D1.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Video