Školák popálený na nádraží zemřel

  • 13
Třináctiletý školák, kterého minulý týden na nádraží ve Veselí nad Lužnicí vážně popálil elektrický proud, v sobotu zemřel. Od středy ležel v kritickém stavu v pražské vinohradské nemocnici. Popáleniny třetího a čtvrtého stupně měl na více než devadesáti procentech těla.

Školák s největší pravděpodobností přelézal zakrytý vagón a zachytil tělem o trolej. - více zde

Policie se případem začala zabývat hned po události jako trestným činem ublížení na zdraví. Obvodní oddělení ve Veselí nad Lužnicí prošetřuje i informaci, že s popáleným hochem byl na nádraží také jeho kamarád.

"Mohu potvrdit pouze tolik, že prověřujeme, jestli tam byl. Více se k tomu nebudeme vyjadřovat," uvedl táborský policejní mluvčí Doubek.

Případ se stal na odlehlé odstavné koleji mezi dvěma trasami na České Budějovice a České Velenice jižně od železniční stanice.

"Místo rozhodně neslouží jako nějaká zakázaná cesta přes koleje pro místní lidi. Podle mých informací neměl tento nešťastný případ souvislost s překračováním tratě," uvedl místostarosta Veselí Jaromír Novák.

Také mluvčí Doubek vyvrátil, že by smrtelný úraz chlapce vznikl v místech, která děti i dospělí používají jako zkratku.

"To v žádném případě, místo leží stranou. Kousek odtud je lávka, kudy je cesta nejkratší. Zvolit jinou cestu, to znamená si zajít," uvedl Doubek.


Video