Někdejší skokanský šampion údajně pil před jízdou vodku. Ilustrační foto

Někdejší skokanský šampion údajně pil před jízdou vodku. Ilustrační foto | foto: Alexandr Satinský, MF DNES

Skokan Parma boural s třemi promile v krvi

  • 40
Nový Jičín - Na Novojičínsku havaroval minulý týden v silné opilosti někdejší mistr světa ve skoku na lyžích Jiří Parma. Postupně vrazil do dvou telefonních sloupů. S rozbitým autem a téměř třemi promile v krvi pak zastavil na čerpací stanici a za volantem usnul.

Nehoda se stala 3. ledna na silnici mezi Frenštátem a Rožnovem pod Radhoštěm. Policisté na ni přišli náhodou. Kolem deváté večer projížděli úsekem, kde byl na silnici přeražený sloup telefonního vedení a o padesát metrů dál další.

"Pokračovali a u benzinové stanice našli rozbité auto peugeot," sdělil iDNES.cz mluvčí novojičínské policie Zbyněk Tomšík. "Za volantem spal čtyřiačtyřicetiletý muž z Frenštátu pod Radhoštěm," dodal.

Ukázalo se, že je to někdejší skokan na lyžích Jiří Parma. Policistům řekl, že má namířeno domů. "Při orientační dechové zkoušce jsme u něj naměřili 2,95 promile," upřesnil mluvčí. Přišel o řidičák a musel na odběr krve.

"Udělal jsem chybu. To se bohužel stává a musím platit. Přiznávám se," řekl Parma ČTK.

Více ale nechtěl nehodu komentovat. "Ještě se to vyšetřuje," dodal. Za jeho opilost zřejmě mohou rodinné problémy. Před jízdou prý vypil větší množství vodky, upřesnil policejní mluvčí.

Parma patří mezi nejlepší české skokany v historii tohoto sportu. Titul mistra světa získal v roce 1987 Oberstdorfu. Bodoval i v ve Světovém poháru.

V roce 1984 obsadil celkové páté místo. O čtyři roky později si ještě o jednu příčku polepšil. Během své kariéry celkem třikrát vyhrál závod SP.


Video