Střet mezi vrátným a řidičem řeší policie. Ilustrační foto.

Střet mezi vrátným a řidičem řeší policie. Ilustrační foto. | foto: Jiří Bervida, MF DNES

Senior dostal kvůli parkování ránu loktem

  • 16
Úderem lokte do obličeje vyvrcholil spor o parkování v Plzni. Třiasedmdesátiletý vrátný objektu na Borech bránil mladíkovi odstavit dodávku na místě, kde je to zakázané. Šofér s kamarádem ho později obvinili, že jim propíchl pneumatiku. Za následnou rvačku se útočník druhý den omluvil.

Když zde zaparkoval naposledy, ještě dopoledne odjel. Pak se k objektu vrátil se svým kamarádem, ale v jiném autě.

"Oba začali vrátnému nadávat a obvinili ho, že jim buď vypustil, nebo propíchl pneumatiku u dodávky. Pak chtěl jeden z nich po důchodci pět set korun za opravu poškozené pneumatiky," popsala mluvčí policie Michaela Altmannová.

Důchodce jim peníze nechtěl dát a mladíci mu proto chtěli sebrat mobil, který ležel na stole ve vrátnici. "Začali se o něj přetahovat a starší pán přitom inkasoval ránu loktem do obličeje," řekla mluvčí.

Svědci mu přišli na pomoc
Na útok se začali dívat lidé z oken okolních budov, a někdo dokonce přispěchal vrátnému na pomoc. Oba agresoři proto nasedli do auta a odjeli.

"Třiasedmdesátiletý pán se poté obrátil na policisty z borského obvodního oddělení. Ti zjistili, že devatenáctiletý mladík a jeho o rok starší kamarád z malé obce na severu Plzeňska jsou podezřelí z loupeže," uvedla Altmannová.

Vrátný utrpěl zranění pod nosem, u lékaře však doklad o pracovní neschopnosti nedostal a musel se vrátit do práce. "Tam za ním druhý den jeden z útočníků přišel a za své chování se omluvil," doplnila mluvčí.

Protože se výpovědi útočníků i napadeného úplně liší, budou policisté muset vyslechnout další svědky.

,

Video