Opilec roztříštil lahev s kečupem o stěny bytu. Ilustrační foto

Opilec roztříštil lahev s kečupem o stěny bytu. Ilustrační foto | foto: Profimedia.cz

Rozvášněný opilec „vymaloval“ byt kečupem

  • 59
Otevření okna přízemního bytu odstartovalo v noci v Plzni řádění 33letého opilce. O rok mladší žena zareagovala na jeho křik z ulice. Násilník pak zbil jejího přítele a vnitřek bytu "vymaloval" lahví kečupu. O několik ulic dál ho chytla police a naměřila mu 2,35 promile alkoholu.

"Otevři okno," zahulákal třiatřicetiletý opilý muž na ženu v přízemním bytě v Nerudově ulici v Plzni. Ačkoli zbývalo jen dvacet minut do půlnoci, žena okno skutečně otevřela. Na opilého muže z něho ale vyskočil přítel ženy.

Opilec se útokem nenechal zaskočit. "Muže, který před něj skočil, chytil za vlasy, strhl na zem a kopal ho, dokud nezůstal ležet na chodníku," uvedla mluvčí plzeňské policie Michaela Altmannová.

Když rvačku viděla žena, okno zavřela a zavolala policii. Dříve než policisté přijeli, stihl násilník rozbít okno, vlézt do bytu a nalezenou láhev s kečupem roztříštit o jednu ze stěn. Ženu několikrát udeřil do obličeje. Potom sebral mobilní telefon a utekl na ulici.

Policie ho chytla v nedaleké ulici V Šipce a naměřila mu 2,35 promile alkoholu. "Protože měl řezné rány na rukou, převezli ho policisté z pořádkového pohotovostního odboru do nemocnice na ošetření. Jeho další cesta pak vedla na protialkoholní záchytnou stanici," popsala další postup mluvčí policie.

Třiatřicetiletý Plzeňan za noční akci čelí obvinění hned ze tří trestných činů - výtržnictví, porušování domovní svobody a krádeže.


Video