Policisté museli na místě havárie uzavřít jeden pruh.

Policisté museli na místě havárie uzavřít jeden pruh. | foto: HZS Jihočeského kraje

Řidička osobního vozu zemřela po srážce s kamionem

  • 12
Šestapadesátiletá řidička osobního vozu zemřela při nehodě u Záhoří na Písecku. Z neznámých příčin vjela do protisměru, kde se střetla s kamionem. Zraněním na místě podlehla. Řidič kamionu utrpěl lehčí zranění. K dvěma dalším smrtelným zraněním museli vyrazit také hasiči na Liberecku.

Tragická havárie se stala krátce před sedmou hodinou ráno. Auta se srazila u obce Zahoří na trase z Písku do Tábora. Žena za volantem felicie vjela do protisměru, kde se srazila s kamionem.

"Při nehodě utrpěla těžká mnohočetná poranění, jímž na místě podlehla," sdělil médiím ředitel jihočeské záchranky Marek Slabý. V autě byla zaklíněná a museli ji vytáhnout hasiči.

Tragická nehoda na Písecku

Šestatřicetiletý řidič kamionu skončil v písecké nemocnici s podezřením na lehčí poranění hlavy. Policisté na místě havárie na několik hodin uzavřeli jeden jízdní pruh.

Mapa - nehoda na Písecku

Smrtelné havárie také na Liberecku

Nehoda na Písecku nebyla ráno jedinou tragédií na českých silnicích. Další havárie, která si vyžádala oběť, se stala o půl deváté v obci Stružinec blízko Semil. Řidič Škody Favorit tam vrazil čelně do stromu.

"Utrpěl zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval smrt," uvedla mluvčí hasičů Iva Michalíčková.

Podobně skončila další ranní nehoda. Mezi městy Lomnice nad Popelkou a Semily zahynul řidič škodovky, která měla nedostatečné bezpečnostní prvky. Vjel před křižovatkou Zelené Háje do lesa, kde se vůz zlomil o jeden strom a čelně narazil do dalšího. Záchranáři v něm našli zaklíněné tělo dvaadvacetiletého muže.

Podle statistiky je to v lednu už pátá smrtelná nehoda na silnicích Liberecka.

Mapa - nehoda na Semilsku

Mapy zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio


Video