Řidiči hrozí za srážku s dělníky 10 let

  • 15
Po čtvrteční tragické srážce u Varvažova na Ústecku zůstává v péči lékařů dvanáct lidí. Jeden muž už nemocnici opustil. Za nehodu, při které v přepravní avii zahynuli dva stavební dělníci, je zodpovědný řidič iveka. Za ublížení na zdraví mu hrozí až desetileté vězení.

Nákladní vůz Iveco narazil do avie s dělníky u Varvažova na Ústecku ve čtvrtek kolem 13. hodiny. Stavbaři se vraceli z oběda na staveniště dálnice D8. Kabina vozu se utrhla. Dva muži zemřeli, 13 jich je zraněno. - více zde

Devětatřicetiletý řidič iveka, který si nevšiml odbočující avie, vyvázl bez zranění. Policie ho podezírá z ublížení na zdraví. "Muže vyslýcháme, v případě obvinění mu hrozí trest od tří do deseti let," řekla iDNES ústecká policejní mluvčí Veronika Beranová.

Z nehody vyvázl bez vážných následků i řidič avie. Dechová zkouška na alkohol byla u obou šoférů negativní.

Podle policie jel řidič iveka vysokou rychlostí a pravděpodobně se nevěnoval plně řízení. Na místě zahynul pětapadesátiletý dělník a jeho o tři roky starší kolega. Oba podle Beranové seděli v nástavbě, která se zcela oddělila od podvozku.

V ústecké Masarykově nemocnici zůstává 12 lidí, z nichž pět je na jednotce intenzivní péče.

"Všichni muži jsou ve stabilizovaném stavu. Pět jich zůstává na JIP, ostatní leží na chirurgii. Jednoho pacienta jsme už ve čtvrtek ošetřili pouze ambulantně," řekla iDNES vedoucí kanceláře ředitele nemocnice Alice Ranjousová.

Kabina skříňové avie, ve které jeli dělníci, se úplně utrhla. Dva muži zemřeli, 13 jich je zraněno. (21. dubna 2005)


Video