Nehoda v Plzni

Nehoda v Plzni - V Plzni zemřel za jízdy na infarkt osmasedmdesátiletý řidič favoritu. Neovládané auto těsně minulo děti, které čekaly na tramvaj. (28. dubna 2005) | foto: Jiří Bervida, MF DNES

Řidič zemřel za jízdy, málem smetl děti

  • 144
V Plzni zemřel za jízdy na infarkt osmasedmdesátiletý řidič. Neovládané auto pak těsně minulo děti, které čekaly na tramvaj. Ve voze cestovala i žena s dítětem. Jim se nestalo nic. Auto zastavilo až zábradlí u refýže, zůstalo na kolejích a zastavilo tramvaje.

Nehoda se stala jednu stanici před tramvajovou konečnou Bolevec. "Oznámení jsme na tísňovou linku dostali ve 13:08," řekl iDNES plzeňský policejní mluvčí Petr Kovář.

Favorit, v kterém jel osmasedmdesátiletý muž, žena a dítě, narazil do zábradlí u refýže, prorazil ho a skončil na tramvajovém pásu. "Příčinou byly zdravotní komplikace. Řidič dostal zřejmě infarkt a na místě zemřel," vysvětlil Kovář.

Neovládané auto se řítilo dál. Na zastávce blízko školy stála zrovna skupina dětí. Vůz se naštěstí odrazil od zábradlí a děti stihly uskočit.

Provoz tramvají byl asi na hodinu přerušen. "Obnoven byl ve 14:20. Dopravu mezitím zajišťovaly autobusy," sdělila Alena Vaňková z Plzeňských městských dopravních podniků. Na čtyřproudé silnici se jezdilo bez omezení.

,

Video