U Duban na Prostějovsku uhořel po nehodě řidič auta, který s vozem po nehodě

U Duban na Prostějovsku uhořel po nehodě řidič auta, který s vozem po nehodě narazil do stromu. | foto: Policie ČR

Řidič u Prostějova uhořel ve voze poté, co narazil do stromu

  • 11
Před desátou hodinou dopoledne se stala u Duban na Prostějovsku tragická nehoda. Řidič zde při nehodě se svým vozem narazil do stromu a zůstal zaklíněný uvnitř. Auto se vzápětí vzňalo a muž v něm uhořel.

"Muž zatím neznámé totožnosti jel Fiatem Punto od Duban směrem na Smržice. Po projetí pravotočivé zatáčky vyjel s autem mimo silnici a z dosud nezjištěných příčin se čelně srazil se stromem," uvedla prostějovská policejní mluvčí Eva Čeplová.

Hasiči, kteří na místo dorazili, už nemohli řidiči pomoci. "Když přijeli, bylo už celé auto v plamenech. Po uhašení proto počkali, až skončí policisté s vyšetřováním a zdokumentováním místa nehody, poté tělo vyprostili a předali pohřební službě," nastínil mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

Těsně před nimi dosedl kousek od nehody i vrtulník letecké záchranné služby, vzhledem k síle požáru ale lékaři nemohli nijak zasáhnout. "Mohli jsme jen po uhašení vozu provést ohledání torza těla," popsal náměstek ředitele krajské záchranky Jan Weinberg.

Podle něj je ale pravděpodobné, že v době vzplanutí už byl řidič mrtvý kvůli zraněním, která utrpěl při nárazu. "Dá se to předpokládat podle pozice těla a stupně deformace vozu. Potvrdit to ale může jedině soudní pitva," dodal.

Řidiči se podle něj snažili pomoci svědci nehody, kteří se pokoušeli hořící vůz uhasit pomocí ručních hasících přístrojů. "Museli toho ale nechat a utéct, vzhledem k velkému žáru neměli šanci uspět," řekl Weinberg s tím, že kvůli rozsahu požáru byl dokonce zpočátku problém identifikovat typ vozu či pohlaví oběti.


Video