Po příjezdu policistů se řidič pokusil o sebevraždu. Ilustrační foto.

Po příjezdu policistů se řidič pokusil o sebevraždu. Ilustrační foto.

Řidič prchal před policií, bodl se nožem do krku

  • 11
Horký večer prožili včera obyvatelé Holečkovy ulice v centru Českých Budějovic. Dva lidé zahlédli, jak tudy proběhl muž, který se dvakrát bodl do krku. Jeden ze svědků, lékař, mu poskytl první pomoc. Vzápětí se ukázalo, že muž krátce předtím havaroval s autem, když prchal před policií.

"Hlídka se kolem půl deváté pokusila zkontrolovat řidiče Peugeotu 406. Ten před nimi začal ujíždět do Resslovy ulice. Řízení ale nezvládl a narazil do budovy střední průmyslové školy," uvedla Regina Tupá z českobudějovické policie.

Poté řidič vylezl z auta a začal před policisty prchat.

"Pronásledovali ho dva občané. Před domem číslo pět se dvakrát bodl nožem do krku. Shodou náhod byl jeden ze svědků lékař, který mu poskytl první pomoc. Muž byl převezen na anesteziologicko-resuscitační oddělení, teď už je mimo ohrožení života," popsala mluvčí.

Policisté následně zjistili, že čtyřiadvacetiletý řidič z Havlíčkobrodska dosud neměl žádné opletačky se zákonem. Příčinu jeho chování dále vyšetřují, vyslechnut bude, až to umožní jeho zdravotní stav. Jeho život už nyní není v ohrožení.

,

Video