Diskuze

Diskotéku zahalilo pietní ticho, přátelé vzpomínali na zmizelou dívku

Taneční parket zaplněný hořícími svíčkami ve tvaru srdce, uprostřed svítilo jméno zmizelé patnáctileté dívky. Smuteční květiny, slzy a smutek v tvářích desítek lidí. Ti se sešli ve středu večer na jihlavské diskotéce, kde byla patnáctiletá dívka naposledy viděna živá, aby na Petru zavzpomínali.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J27a64n 57K37r96p35e52c

28. 3. 2013 22:06

no jo, 15tu leta holka na diskotece je produkt dnesni doby. deti dnes nemaji zajmy, moralku a disciplinu. proto hledaji zabavu na tech nejnudnejsich mistech, jako jsou npr. diskoteky. az s odstupem casu clovek prijde na to, jak je to bezducha a nudna moznost kratit si cas. vubec se mi nechce polemizovat nad vinou rodicu. neznam je ani tu holku, treba to byla hodna a zodpovedna devcina co proste projednou nebyla, anebo nezadrzitelny rapl ktery by si delal co chce tak jak tak. k vrahovi se snad vyjadrovat netreba.

0 0
možnosti
RZ

R80e38n71é 64Z86a28c90h

28. 3. 2013 19:31

Neměli bychom se už konečně začít zamýšlet nad tím vrahem? Jací jsou jeho rodiče, jak vlastně vychovávali toho vraha? Co ten vrah? Co to bylo za člověka? Je tu řada otázek, které by nás měly zajímat víc, než pořád diskutovat o tom, zda je správné patnáctiletou školačku pořád vodit za ručičku. Patnáctiletá není pětiletá, abychom ji vodili do školy a ze školky.

Na diskotéky chodí stovky mladých lidí a světe div se, nebývají zavražděni, tak zanechejme hysterie navíc ještě špatným směrem.

Jsem pro znovuzavedení trestu smrti. Možná by to pomohlo, přinejmenším tím, že oběšený už nikdy nikoho nezabrání. Tu a tam poprava nemůže být na škodu. A víte jaký původ má to slovo "poprava"? Poprava znamená zkráceně "podle práva". Podle práva vykonán rozsudek trestu smrti. Tak je správně.

Po právu občas nějakou tu popravu :-(

1 0
možnosti
IR

Za tohle nemůžou rodiče. Pokud o sobě vždy dala vědět, že spí u kamarádky a bylo to bezproblémové, nemohl nikdo čekat, že to jednou skončí takhle. Spoustu mladých v tomto věku chodí na diskotéky, a pokud si myslíte, že to vaše dítě v pubertě nedělá / nedělalo, tak jste hodně naivní. Tohle je spíš chyba holčiny, že šla s člověkem, kterého neznali (i od vidění) ani kamarádi, a který byl pravděpodobně starší. Z toho nelze soudit rodinu, ti mají teď jiné starosti a já jim přeji, ať se z toho co nejdříve dostanou.

0 2
možnosti
JT

J96o58z96e50f 90T43i85c12h37ý

28. 3. 2013 13:27

neviem, ja som v 15tich nemohol byt do rana na diskoteke.

4 0
možnosti
OK

O32l82i66n 50K32a21d17l40e60c

28. 3. 2013 12:20

Já nechci radit postiženým rodičům, ale osměluji se oponovat některým diskutujícím rodičům: zpíval kdysi Werich že "řetěz mravy nenapraví". To je pro ty mámy, co si říkají, "moje dcera nebude smět to co ostatní, protože já se o ni bojím". To je k ničemu. Lidé jsou náchylní plašit se podle toho co se zrovna komu stalo. Před půl rokem to bylo rallye, teď tancování. Příště spadne holka ze skály...a mámy se bojí horolezectví. Jenže tímto způsobem lze "vychovávat" prase v chlívku, ale ne dospívajícího člověka.

3 3
možnosti
RK

Problém nebyl v Rallye, ale v tom, že někdo stál na místě, kde hrozilo nebezpečí při nehodě, která na tom místě byla velmi pravděpodobná. To platilo, platí a platit bude. Takže jestliže pořadatel nedokáže trať zabezpečit, pak se Rallye nemůže pořádat. Zrovna tak patnáctiletá holka nemá co pohledávat sama v noci v bytě s o dost starším klukem. To nevěstí nic dobrého, případů kdy se holka nevrátila, nebo vrátila s nepěkným zážitkem na celý život, se stalo poměrně dost.

2 0
možnosti
PH

P31a40v31e73l 52H41o88l52e49k

28. 3. 2013 11:53

Mam dceru a neteř ve stejném věku a ujišťuji vás, že není normální, aby se holka takhle toulala po nocích a prespavala u starších kluků. Podle vyjádření její kamarádky to nebyla výjimka (ani se nerozloucila jako obvykle...). A výmluvy na kamarádku? Návštěva diskoteky je na oblečení cítit několik dní. S tímto stylem života byla tragédie otázka času... Když ne vražda, tak by to byly drogy.

12 0
možnosti
PP

P66a82v40e47l 62P42e95l90c

28. 3. 2013 12:17

Tak vono to na drogy dost vypada, vypadla z okna ... a zrovna v Jihlave ,,, raji sberacu magickych houbicek, po kterych se leta...

0 0
možnosti
ZK

Já měla vždycky takovej strach, že by se mi přišlo na to, kdybych řekla, že jdu za kamarádkou a nakonec šla na nějakou diskárnu, že jsem radši hned řekla pravdu, kam ve skutečnosti jdu. A další věcí je to, že mě diskárny nikdy moc nebraly, protože když jsem pokaždé slyšela, kdo se jak ožral, koho poblil apod., tak jsem si to s velkou radostí nechala ujít.

2 1
možnosti

a? každý je jiný, nebo jste si toho ještě nevšimla?:-P

1 3
možnosti
KK

Tak hlavně, aby se ti mladí, co na ni v klubu vzpomínali, z toho aspoň poučili...

1 0
možnosti
KK

Milé dívky, slečny, ženy každý kluk či muž bude vždy fyzicky silnější než vy a proto doporučuji nikdy s žádným nechoďte nikam sami pokud ho již déle a lépe neznáte. A ani to, že ho znáte není zárukou Vaší bezpečnosti, neboť mnohé oběti byly zabity přítelem apod. Vždy tedy v zájmu vlastního života dejte alespoň někomu dalšímu vědět kam a s kým jdete. Muži jsou nebezpeční a nedá se jim věřit. Však 98% vražd vykonají muži!!!!

2 7
možnosti
MK

Kopernik byla žena!:-)

1 1
možnosti
SK

Já nějak nechápu toho kluka, co na ni čekal v 5 ráno před jeho domem - proč s ní nešel na tu diskotéku? A proč na ni čekal hodinu před domem, nemá zvonek, ani telefon?

3 3
možnosti
PO

Já nějak nechápu, proč se tu hází špína na rodiče. Ti žili (matka) v domnění, že holka jde ke kamarádce. A pokud máte dojem, že správně vychovaná patnáctiletá díkvy (či hoch, to je fuk), která naprosto do puntíku říká pravdu a nic než pravdu, existuje, tak mi řekněte, v které knížce.

12 1
možnosti