Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

Při noční hromadné srážce na D1 zemřel jedenáctiletý chlapec

  • 85
Jedenáctiletý chlapec nepřežil noční hromadnou srážku na brněnské dálnici. Ve směru na Prahu se na 54. kilometru narazil volkswagen do havarovaného kamionu. Hasiči a záchranka pak mluví ještě o dalších třech havarovaných autech a celkem pěti zraněných. Na místě zasahoval i vrtulník.

Sanitní vozy vyjely k nehodě ve 22:40, kdy dispečink středočeské záchranky přijal první informaci z místa.

"Hlášení hovořilo až o osmi zraněných, proto k havárii vyjely čtyři sanitky," sdělila iDNES.cz mluvčí středočeská záchranky Tereza Janečková.

Jednomu ze zraněných už ale záchranáři nemohli pomoci. Jedenáctiletý chlapec podlehl na místě závažným zraněním. "Jeho otec a desetiletý chlapec byli zraněni lehce," doplnila Janečková.

Celkem se podle ní při srážce s kamionem zranilo pět lidí. Pro vážně zraněnou ženu musel přiletět vrtulník. "Žena s úrazem kyčle, dolní končetiny a ramene byla letecky transportována do Vinohradské nemocnice v Praze," upřesnila mluvčí záchranářů. 

Čtyři lidi s lehčím zraněním odvezly sanitky do blízkých nemocnic v Benešově a Kutné Hoře. Přesný průběh a příčinu nehody vyšetřuje policie.

Podle jejího středočeského mluvčího Pavla Truxy nejdříve havaroval kamion a zůstal stát na dálnici. Pak do něj narazil Volkswagen Passat, ve kterém zemřel chlapec a tři další lidé se zranili.

Policie dopoledne nehovořila o dalších třech autech, která se měla do nehody také zapojit, uváděla je pouze záchranka a hasiči.

Pavel Truxa později podle ČTK upřesnil, že se v krátkém časovém odstupu staly tři havárie. Při první kolizi příliš rychle jedoucí řidič Peugeotu 306 narazil do kamionu s přívěsem.

Krátce poté si stojícího kamionu příliš pozdě všiml dvacetiletý řidič automobilu Kia, při snaze přejet do levého pruhu se odrazil od svodidel a narazil do stojícího vozu Renault Megane, který odhodil na další vůz opel.

Padesátiletá spolujezdkyně z vozu Kia byla s těžkým zraněním dopravena do vinohradské nemocnice v Praze.

Nakonec do neosvětleného kamionu, který zůstal stát napříč silnicí, narazil Volkswagen Passat.

, ,

Video