Dopravní nehoda (ilustrační foto) | foto: Iveta Palyová, MF DNES

Při nehodě u Pardubic zemřel sedmiletý chlapec

  • 33
Nehoda mezi Rohovládovou Bělou a Volčí na Pardubicku si vyžádala život sedmiletého chlapce. Jednatřicetiletá žena dostala smyk, nezvládla řízení, vyjela mimo silnici a narazila zadní částí vozu do stromu. Další dítě i řidička se zranili lehce. Policie hledá svědky události.

"K nehodě došlo v úterý kolem čtvrté hodiny," řekla iDNES mluvčí východočeské policie Iva Marková.

"Jednatřicetiletá řidička se zřejmě nevěnovala plně řízení vozidla, dostala smyk a vyjela mimo vozovku do příkopu. Z toho bylo auto vymrštěno zadní částí na ovocný strom," popsala mluvčí.

Na zadním sedadle seděli dva chlapci ve věku 12 a 7 let. "Mladší z chlapců utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl," upřesnil ředitel královéhradecké záchranné služby Ladislav Žabka.

Druhý chlapec i řidička se zranili lehce.

"Alkohol byl u řidičky vozu vyloučen orientační dechovou zkouškou," uvedla policejní mluvčí. Škoda na vozidle byla podle ní odhadnuta na 81 tisíc korun.

Policie hledá svědky události. "Ti, kteří viděli, jak k nehodě došlo, prosíme, aby se přihlásili na Dopravním inspektorátu v Pardubicích nebo zavolali na telefonní čísla 974 566 583 nebo 974 566 251, případně na linku 158," uvedla Iva Marková.

Nehoda na víc než hodinu zkomplikovala dopravu mezi obcemi. "Museli jsme automobil zabezpečit proti požáru a zlikvidovat následky nehody," řekla iDNES mluvčí pardubických hasičů Vendula Horáková.


Video