Diskuze

Hasiči vyjížděli k desítkám spadaných stromů, na silnici sjela i skála

Silný vítr přidělal v noci na pondělí práci hasičům. Zejména v západních a středních Čechách popadaly stromy na silnice, někteří řidiči před nimi nestihli včas zastavit. Na Karlovarsku se navíc sesunula na cestu skála.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

luban12

5. 12. 2011 12:19
Za takové nehody na silnicích poděkujme ochranářům.

Bývalo zvykem, že se staré,přerostlé, do silnice rostoucí a poškozené stromy kácely. Přestože je takových nebezpečných stromů čím dál tím více, tak jednat o pokácení  je natolik náročné, že to každý raději vzdá. Kdo chce takový starý strom pokácet, tak si musí pozvat dendrology, těm velmi slušně zaplatit,poté oznámit na obecním úřadě kam strom katastrálně patří, odbor životního vyšle ochranáře přírody, zajistit bezpečnost na komunikaci a nakonec si nechat strom pokácet pokácet,pokud si na něj sám netroufne.Ve finále vyjde 1m3 na dva tisíce a dřevo zpracované i s dovozem je za polovic.

1 0
možnosti

eQuido

5. 12. 2011 14:19
Re: Za takové nehody na silnicích poděkujme ochranářům.

Poslední větou jste sám odhalil důvod těchto obstrukcí - spousta vyčůránků si takhle zajišťovala přísun levného dřeva pod záminkou jeho nebezpečnosti. Vyvrcholením byla jedna vesnice někde na Kladensku, která kvůli přestárlosti nechala vykácet alej sedmnáctiletých topolů.

Stromy podél silnic se mají udržovat podle jejich stavu, ne pro kšeft. Je mi líto, že pak musíte kupovat dřevo dráž, ale silně nesouhlasím s tím, aby se na tom cokoli změnilo.

0 0
možnosti

Highdriver

5. 12. 2011 8:57
Větve, skály, kusy ledu, já tam dnes snad nedojedu :)

V sobotu to bylo na II/150 přes Drahanskou vysočinu mnohem zajímavější, silný vítr, náledí, mlha, na stromech podél silnice velká vrstva námrazy. Ještě že ty větrné elektrárny jsou od silnice dál. Potkal jsem tam 2 auta s rozbitým čelním sklem od zlomené větve s kusy ledu. Nechápu, že ty stromy občas neprořežou, tohle je tam každou zimu.

0 0
možnosti

polární liška 1

5. 12. 2011 8:54
Má skála přednost z prava?

0 0
možnosti

mates18

5. 12. 2011 8:56
Re: Má skála přednost z prava?

Nemá. Vyjíždí přece z místa, které není definováno jako komunikace ;-)

1 0
možnosti