Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Policie ČR

Gang ukradl auta za šest milionů. V tajné dílně je vykuchával na díly

  • 4
Dlouhotrvající výnosné obchody s kradenými auty zmařili kriminalisté dvěma mužům z Frýdlantska. Pachatelé nadělali škodu za více než šest milionů. V tajné dílně policisté objevili rozřezané kostry dvanácti vozidel. Zloději je rozebírali na náhradní díly, které pokoutně prodávali.

Po gangu specializujícím se na krádeže aut šli kriminalisté od loňského dubna. V bývalém statku v Bulovce tehdy odhalili tajnou dílnu na rozebírání kradených vozů.

"Uvnitř se nacházely dvě odcizené Škody Fabia, jedna Škoda Octavia a skelety vozidel," řekla mluvčí policie v Libereckém kraji Vlasta Suchánková.

Během následujících dvanácti měsíců se policisté dostali na stopu dvěma zločincům z Frýdlantska - čtyřicetiletému a sedmačtyřicetiletému muži. U mladšího zloděje našli při zatýkání ukradený Volkswagen Multivan. Změnil na něm poznávací znaky a používal ho jako svůj osobní vůz.

Jeden ze zlodějů měl u sebe i tři kila marihuany

U staršího zločince objevili kriminalisté Škodu Octavia. Letos v dubnu zmizela v Rumburku. Byla už částečně rozebraná. Při domovní prohlídce u muže padly policistům do rukou rovněž tři kilogramy marihuany.

"Oběma pachatelům hrozí až pět let vězení," dodala Suchánková. Muži skončili ve vazební věznici. Tam čeká na soud i jejich spolupachatel.

V březnu letošního roku ho policisté dopadli bezprostředně poté, co v Liberci ukradl dvě auta. Šlo o Škody Octavia. Muž se pokoušel policistům ujet. Když ho pronásledovali, ohrožoval ostatní motoristy. "Policisté pachatele zadrželi v Kryštofově Údolí," uvedla Suchánková.


Video