Hledání ozbrojení muži: Petr Chalkidis a Milan Vajbar (zleva)

Hledání ozbrojení muži: Petr Chalkidis a Milan Vajbar (zleva)

Policisté hledají nebezpečné střelce z BMW

  • 41
Policisté hledají dva nebezpečné muže. Po předchozí rozepři pronásledovali a za jízdy stříleli z bavoráku po lidech, se kterými předtím měli obchodní jednání. Milan Vajbar a Petr Chalkidis jsou obviněni z pokusu vraždy. Kriminalisté varují, že jsou nebezpeční.

Policisté požádali o pomoc při pátrání veřejnost.

Skupina mužů si podle policie sjednala schůzku na parkovišti u čerpací stanice Gold na Ostravské ulici v Bohumíně-Vrbici. Když se jim nepodařilo obchodní spor vyřešit, strhla se rvačka.

"Jeden z pachatelů poté opakovaně vystřelil směrem k parkujícímu automobilu tovární značky VW Transporter, u kterého stála jeho pětičlenná posádka," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Napadení muži naskočili do vozu a snažili se ujet. "Pachatelé okamžitě začali vozidlo pronásledovat v BMW.  Za jízdy, na blíže nezjištěném místě v Ostravě,  jeden z pronásledujících několikrát vystřelil. Jedna ze střel zasáhla muže z pronásledovaného vozidla. Seděl v zadní části," popsala přestřelku policejní mluvčí.

Zraněný muž byl ošetřen a převezen do ostravské nemocnice.

Oba muže z BMW policie intenzivně hledá. Mohou jezdit v tmavošedém BMW 735 se státní poznávací značkou OVS 13 - 12. 

"Upozorňujeme občany, aby byli při případném setkání velmi obezřetní a okamžitě kontaktovali policisty na bezplatné lince tísňového volání 158. Své poznatky a informace k pohybu těchto hledaných osob nebo pohybu vozidla BMW mohou telefonovat i na linku 974 721 323," upřesnila Bednarčíková.

Policie zadržela oba útočníky

9. srpna - Policie zadržela ve středu Petra Chalkidise, druhého hledaného z přestřelky v Bohumíně. Muž se skrýval ve městě v bytě svého známého. Jeho kolegu, který měl střílet už kriminalisté chytili v pátek. Upozornili na něho svědci. Právě Milan Vajbar měl být tím, kdo střílel.

Video