Policista v uniformě si na poloprázdném parkovišti vybral místo přímo pod značkou parkování pro invalidy. | foto: čtenář MF DNES

Policista u obchodu zabral místo invalidům

  • 289
Policejní důstojník v uniformě zaparkoval civilní vůz na místě, které je vyhrazeno pro invalidy. Přestupek, který stojí šoféra řidičský průkaz, před marketem Plus v Ostrově na Karlovarsku vyfotografoval místní motorista.

"Čekal jsem v pondělí před Plusem na manželku. Viděl jsem přitom, jak na poloprázdné parkoviště přijela prázdná fiesta s policistou za volantem. Auto zastavilo pod značkou, které dovoluje parkovat jen invalidům," popsal svědek.

"Řidič se čtyřmi hvězdami na uniformě si nakoupil a pak s autem sám odjel. Tato policejní arogance mne štve," řekl motorista - fotograf. Své jméno, která má MF DNES k dispozici, si přál ponechat v anonymitě z obav před případnou šikanou policistů.

Šéf Dopravního inspektorátu Karlových Varech major Karel Ptáček potvrdil, že nyní znamená neoprávnění parkování na místě pro invalidy ztrátu řidičského průkazu na půl rok.

"Pokuta je za stání na místě pro invalidy pět až deset tisíc korun," řekl Ptáček. Vedení karlovarské policie ve středu redakci požádalo o fotografie z parkoviště. 

"Když půjde o policistu, který patří pod naše ředitelství, ředitel Lubomír Kučera nehodí případ pod stůl," slíbil policejní  mluvčí Pavel Valenta.

Špatné zkušenosti s neoprávněným parkováním mají pracovníci  Centra pro zdravotně postižené Karlovarského kraje v Karlových Varech.

"Zdraví motoristé nám dělají problémy. Dopravní značky nikdo nerespektuje," postěžovala si pracovnice centra Irena Tscheilová.

,

Video