Policie zmařila loupež v bance

O l o m o u c - Bleskovým zásahem zmařili olomoučtí policisté pokus dvacetiletého mladíka o vyloupení pobočky Komerční banky v Olomouci. Policisté ozbrojeného muže zatkli ještě dřív, než stačil s penězi utéct. Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu loupeže a podal návrh na jeho vzetí do vazby.

Pobočka Komerční banky v Litovelské ulici v Olomouci je sice napojena na bezpečnostní systém, ale k okamžitému zásahu policie tentokrát přispěl jeden z klientů bankovního ústavu.

"Chtěl vejít do banky právě ve chvíli, kdy byla přepadena. Zvenčí všechno viděl a přivolal nás. Byl rychlejší, než bezpečnostní systém," řekl operační důstojník olomouckých policistů.

Mladík vstoupil do banky v pravé poledne a u přepážky žádal vydání hotovosti. Když mu pracovnice banky odmítla peníze dát, vytáhl plynovou pistoli. Za pár okamžiků už vtrhla do místnosti policejní jednotka a mladíka zatkla. "Vyšetřovatel ho obvinil z trestného činu loupeže a záleží na státním zastupitelství a soudu, jestli půjde do vazby," dodal operační důstojník.

Při přepadení nebyl nikdo zraněn a finančnímu ústavu nevznikla žádná škoda.


Video