Do erotického podniku v Kunovicích prý dívky chodily když potřebovaly peníze nebo měly čas. (Ilustrační snímek)

Do erotického podniku v Kunovicích prý dívky chodily když potřebovaly peníze nebo měly čas. (Ilustrační snímek) | foto: iDNES.cz

Kuplíř vydělal v Kunovicích měsíčně desetitisíce, podnik policie zavřela

  • 1
Policie zavřela v Kunovicích erotický podnik. Provozoval jej osmadvacetiletý muž z Uherského Hradiště, kterého už obvinili z kuplířství. Během roku je to čtvrtý případ ve Zlínském kraji.

"Stejně jako v předchozích případech, i tady kvetla prostituce, respektive zákonem zakázané kuplířství," potvrdila policejní mluvčí Jana Macalíková.

Klub fungoval na prostém principu. Dívky dostaly od klienta peníze za erotické služby a část z nich odevzdaly provozovateli podniku. Za hodinu na pokoji platil zákazník 2 400 korun, za půlhodiny částka činila 1 800 korun.

"Muž si tak měsíčně přišel na desetitisíce korun," podotkla mluvčí.

Do klubu chodívalo asi deset dívek. Údajně přišly, když jim chyběly peníze, nebo měly čas. Klub byl navenek označen jako erotický podnik a z různých reklam jednoznačně vyplývalo, že jsou zde k mání prostitutky.

"Muž, který kořistil z prostituce, se při výslechu doznal," doplnila Macalíková.

Letos kriminalisté obvinili z kuplířství ve Zlínském kraji už pět lidí. Ukončili přitom činnost čtyř erotických podniků, první z nich uzavřeli v roce 2011. Za kuplířství hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.


Video