Policie zatkla muže, když vařili drogy

  • 2
Speciální tým ostravských policistů Toxi zatkl přímo při výrobě drog čtyři muže. Policie ve dvou varnách v Ostravě našla pervitin, marihuanu a také vysoce toxickou rtuť. Všem obviněným hrozí až pět let vězení za výrobu a distribuci drog. Policie jim totiž prokázala, že navíc prodali nejméně 250 dávek marihuany a devětkrát pervitin.

Šestadvacetiletý muž a jeho o pět let mladší komplic vařili pervitin v zahradní chatce v Ostravě-Michálkovicích. Při prohlídce kriminalisté zajistili deset gramů pervitinu, vybavení a chemikálie potřebné k jeho výrobě a 40 gramů vysoce toxické rtuti.

Druhá dvojice drogu vyráběla v bytě jednoho z obviněných mužů v Ostravě-Zábřehu. "Také v tomto případě zasahující policisté zabavili laboratorní sklo a chemikálie," sdělil mluvčí ostravských policistů Milan Klézl.

Všechny čtyři zadržené kriminalisté obvinili z nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů a šíření toxikomanie. "Pokud se dostanou před soud, mohou ve vězení strávit až pět let," doplnil mluvčí.

Za první dva měsíce letošního roku vyšetřovali ostravští policisté celkem osmačtyřicet trestných činů související s výrobou, držením, případně distribucí drog, což je o dvacet devět zločinů více než loni.

, ,

Video