V případu jde podle všeho o daňové machinace. Ilustrační foto

V případu jde podle všeho o daňové machinace. Ilustrační foto | foto: shutterstock.com

Policie zadržela manažery Central group, zřejmě kvůli daním

  • 17
Policie zadržela čtyři manažery realitní společnosti Central group. Mezi nimi je i výkonný ředitel Aleš Novotný. Podle televize Nova, která o případu informovala, jde o daňové machinace. Škoda má být kolem 300 milionů korun.

U Novotného udělali policisté domovní prohlídku. "Odnesli nějaké doklady," řekla televizi jeho manželka. Daňový únik podle Novy činí asi 300 milionů. Firma prý uměle snižovala daňový základ, například účtováním fiktivní reklamy.

Společnost Central Group se k aktuální situaci nevyjádřila. Zadržením manažerů ale podle všeho skončilo dlouhodobější vyšetřování, v sídle firmy policie udělala razii už před rokem a odnesla si tehdy dokumenty.

Policie v případu zatím nikoho neobvinila, sdělil v březnu mluvčí Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality Roman Skřepek.

"Celá věc směřuje k tomu, že ji policie odloží," informoval zhruba o týden později zakladatel společnosti Dušan Kunovský. Obvinění z daňových úniků je podle něj výsledkem konkurenčního boje. "Můžeme říci, že psi štěkají a karavana jede dál," prohlásil na jaře Kunovský.


Video