Irena Neffová

Irena Neffová | foto: Archiv rodiny

Policie pátrá po Ireně Neffové, dceři známého spisovatele

  • 36
Kriminalisté vyhlásili pátrání po Ireně Neffové, dceři známého publicisty a spisovatele sci-fi Ondřeje Neffa. Policie ji hledá od pondělí, den předtím se nevrátila domů. Bulvární tisk spekuluje o možném únosu.

"Nic o ní neví ani její manžel, ani bratr, ani já. Podal jsem trestní oznámení na neznámého pachatele v podezření z omezování osobní svobody - to je formulace, která umožňuje řádné policejní pátrání," uvedl Neff na svém webu.

"Policisté, s nimiž jsem jednal, na mě udělali velmi dobrý dojem a důvěřuji plně jejich schopnostem. Teď víte totéž, co já, nemám žádné podezření, nikdo mě nevydírá, neznám žádné náznaky či stopy. Vrátím se k tomu případu, až bude jasné, co se stalo a kde Irena je," dodal.

Pátrání začalo v pondělí. Osmadvacetiletá Neffová podle deníku Aha zmizela v neděli, když odešla z domova na cvičení, ze kterého se už nevrátila. Údajně existuje podezření, že ji někdo unesl.

Samotný Neff o něčem podobném neví. Podle popisu na stránkách ministerstva vnitra je Irena Neffová hubené postavy a je 165 až 170 centimetrů vysoká. Má černé vlasy a vypadá na 25 až 29 let.

Známý spisovatel Ondřej Neff v současnosti přispívá do Lidových novin i dalších médií. Od dubna 1996 vedl svůj internetový deník Neviditelný pes, který je od podzimu 2005 součástí internetového portálu Lidových novin.

Publicista ale i nadále vydává zjednodušenou Hyenu, od konce 90. let také provozuje časopis o digitální fotografii Digineff.cz.


Video