Tonya Graves

Tonya Graves | foto: Marek Navrátil, iDNES.cz

Policie obvinila dva muže ze Strakonicka z útoku na zpěvačku Graves

  • 285
Jihočeská policie obvinila dva muže ze Strakonicka, kteří podle vyšetřovatelů napadli ve Vimperku americkou zpěvačku skupiny Monkey Business Tonyu Graves. Oba měli potíže se zákonem už dříve a nyní jim hrozí až tři roky vězení.

Muže ve věku 25 a 34 let zadrželi policisté v pátek. Jednoho zatkli doma, pro druhého si dojeli do práce. Informoval o tom ředitel jihočeské policie Radomír Heřman.

Oba už měli v minulosti potíže se zákonem, dopustili se krádeží i rasově motivovaných trestných činů.

Vimperská restaurace Stadion, kde se odehrál incident mezi příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti a černošskou zpěvačkou Tonyou Graves.

Tentokrát je policisté obvinili z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci, hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny a z výtržnictví.

Útočníci zpěvačku napadli v sobotu 26. listopadu ve vimperské restauraci Stadion. Právě tady se sešli příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti, kteří týž den ve Vimperku pořádali mítink. Vandasovci ale tvrdí, že s útokem na zpěvačku nemají nic společného a chtějí na ni podat trestní oznámení pro pomluvu (podrobnosti čtěte zde).

Graves si do podniku zašla na polévku před koncertem, který měla v blízké diskotéce Calypso. Podle její výpovědi na ni útočníci plivali, tahali ji za vlasy a křičeli na ni rasistická hesla. Z incidentu ale vyvázla bez zranění (více o případu čtěte zde).

,

Video