Policie nezjistila týrání důchodců

  • 1
Policistům se nepodařilo prokázat, že by personál ostravského domova důchodců týral své klienty. Speciální tým prověřoval obvinění, která proti některým zaměstnancům vznesli bývalí kolegové. Žádné pochybení však nezjistil a svou činnost proto ukončil.

"Ostravské policejní ředitelství zřídilo specializovaný pracovní tým. Vyšetřování týrání nepotvrdilo," sdělila iDNES mluvčí ostravské policie Ilona Branžovská.

Dodala ale, že policisté nadále prověřují několik trestních oznámení podaných na domov důchodců.

"Jeden případ podezření z trestného činu jsme už uzavřeli. Policisté zjistili, že při sepisování pozůstalosti personál porušil interní předpis. Vzhledem k tomu, že způsobená škoda není vysoká, nejedná se o trestný čin," uvedla mluvčí.

Policie postoupila přestupek městskému úřadu Ostrava-Jih.

"Prověřování daného případu policie věnuje maximální pozornost," ujistila Branžovská.

Zdravotní sestra, která v domově dříve pracovala, a několik jejích kolegů už v srpnu upozornilo magistrát na nevhodné chování staniční sestry a špatnou péči personálu o lidi odkázané na lůžko. - více zde

Kritizovaná staniční sestra odešla z domova důchodců už po prázdninách. Před měsícem přišel o funkci i ředitel zařízení Josef Hušek. Ten považuje odvolání za nespravedlivé. - více zde

,

Video