Ilustrační snímek

(ilustrační snímek) - zloděj, krádež, násilí | foto: Profimedia.cz

Policie hledá sídlištní zloděje z Hradce Králové, kradou tam od roku 2007

  • 4
Stále stejná skupina zlodějů má podle policie na svědomí 32 bytů na sídlišti v Hradci Králové. Poprvé si tam přišli přilepšit v červnu 2007, naposledy ve čtvrtek. Za tu dobu způsobili škodu přes čtyři miliony korun.

Naposledy sídlištní zloději vnikli do bytu v ulici Jana Masaryka na Moravském Předměstí v Hradci Králové. Při "otvírání" dveří ale vzbudili spící majitelku, a tak utekli. Nakonec způsobili jen dvoutisícovou škodu na dveřích bytu.

"Žena se vrátila krátce po deváté hodině z práce a šla spát. V průběhu spánku se jí zdálo, že někdo opakovaně zvoní na zvonek. Myslela si, že je to pouze sen. Probudila ji až rána, kdy zloději poškodili dveře a vnikli dovnitř," uvedla mluvčí královéhradecké policie Anna Pešavová.

Policie našla svědky, kteří ve čtvrtek 27. srpna 2009 mezi 10:40 až 11:00 v Kejzlarově ulici zahlédli dva až tři utíkající muže. Ti nasedli do osobního vozu s cizí poznávací značkou a odjeli pryč.

Kriminalisté jsou podle způsobu, jak se zloději dostávali do bytu, přesvědčeni, že se jedná o stejné pachatele jako v předešlých 31 případech.


Video