Policie chytila bankovního lupiče z Ústí

  • 1
Ústí nad Labem - Policisté zadrželi lupiče z ústecké banky. Muž se k úterní loupeži v Komerční bance, ze které si odnesl 400 tisíc korun, kriminalistům přiznal. Policisté jednačtyřicetiletého muže z Ústí nad Labem zatkli ve středu po 22. hodině. "Vyšetřovatel muže obvinil z loupeže," řekl policejní mluvčí Lubor Štis.

Vyšetřovatel nyní zvažuje, zda podá návrh na jeho vzetí do vazby.

Policisté u muže našli ještě zhruba 250 tisíc korun. "Za část peněz si koupil ojeté vozidlo Škoda Felicia a počítače. Část dal své bývalé manželce," uvedl mluvčí.

Muž vypověděl, že před loupeží byl bez peněz a možnost, že ho policie vypátrá, mu
nevadila.

Dopisem vyloupil banku
Muž chtěl podle mluvčího vyzkoušet způsob loupeže tak, jak ho viděl v televizi. "Předal pracovnici banky lístek, kde bylo napsáno, že zadržuje dceru její kolegyně, a požadoval peníze," uvedl Štis.

Komerční banku v centru města přepadl lupič v úterý před sedmnáctou hodinou. Banka stojí přímo na centrálním Mírovém náměstí a v době loupeže zde procházely stovky lidí. Nikdo nebyl zraněn. Pachatel si celkem snadno, bez použití násilí odnesl 400 tisíc korun.

Po příjezdu policie se na dveřích peněžního ústavu objevil nápis, který klienty upozorňoval na to, že banka je z provozních důvodů zavřená, před budovou stálo několik policejních vozů a skrze okna mohli kolemjdoucí vidět policisty a techniky, jak spolu se zaměstnanci banky přepočítávají peníze.

,

Video