Policie chce soud se strážci Hradu

  • 4
Policie uzavřela vyšetřování případu dvou vojáků Hradní stráže. Jsou podezřelí z vydírání bulharských prostitutek. Policejní rada počátkem ledna předá kauzu státnímu zástupci. Navrhne mu, aby psovody postavil před soud. Hrozí jim až tři roky vězení. Zůstávají mimo službu.

Vojáci jsou podezřelí z toho, že v červnu oslovili v centru Prahy dvě Bulharky a chtěli po nich, aby se legitimovaly. Přitom se vydávali za policisty.

Ženám pak podle policie sebrali mobilní telefony a pasy. Tvrdili jim, že mají propadlá víza. Od každé chtěli dva tisíce korun, jinak je odvedou na cizineckou policii, která je vyhostí.

Když jim cizinky zaplatily, jedné z nich věci vrátili a poslali ji pryč. Mladší je musela následovat na Havelský trh. Tam ji přinutili, aby je uspokojila nejprve orálně a pak i klasickou souloží.

O pár hodin později ženy událost oznámily na policejní služebně. Vojáky detailně popsaly a navíc přinesly kondom se spermatem.

Vyšetřování v samém závěru zkomplikovala skutečnost, že se jeden z obviněných ocitl v psychiatrické léčebně. Znalec tak musel znovu ověřit, jestli je schopen zúčastnit se procesu.

Odborní lékaři už dříve duševní stav obou mužů zkoumali. Zjistili, že byli v době činu sice opilí, ale nikoli nepříčetní.

K nepřímým usvědčujícím důkazům patří podle policie pachové stopy vojáků na mobilních telefonech a pasech Bulharek. Některé další prostitutky potvrdily, že obvinění za nimi chodili a vydávali se za policisty.

Hradní stráž provází v posledních letech řada afér - od podezření na šikanu a obvinění hradního psychologa ze znásilňování vojínů až po erotické fotografie vojáků na internetu. Před časem se jeden z vojínů zastřelil samopalem.

,

Video