Muž měl u sebe speciálně upravené náboje. Ilustrační foto.

Muž měl u sebe speciálně upravené náboje. Ilustrační foto. | foto: profimedia.cz / corbis, Profimedia.cz

Policejní pedagog míří k soudu, napadl záchranáře

  • 10
Státní zástupkyně žene před soud pedagoga policejní akademie, který údajně v opilosti napadl pracovníky pražské záchranné služby, policisty i pracovníky záchytky a vyhrožoval jim smrtí. "Obviněného navrhuji obžalovat," uvedla obvodní žalobkyně z Prahy 1.

O tom, zda bude obžaloba opravdu podána, rozhodne nadřízené pražské městské státní zastupitelství.

Podezřelým je podle televize Nova major Otakar Hronek z katedry tělesné a střelecké přípravy. Čelí obvinění ze tří trestných činů, za což mu hrozí až pět let vězení.

Před týdnem podle žalobkyně prostudoval vyšetřovací spis, do kterého v závěru vyšetřování přibyly zejména znalecké posudky z oboru zbraně a střelivo a z oboru zdravotnictví. "Obviněný je trestně odpovědný," konstatovala státní zástupkyně.

Policisté Hronka našli v noci 1. března opilého na autobusové zastávce v pražských Nuslích poté, co někdo oznámil na linku 158, že tam leží nějaký člověk a mohl by zmrznout. Když na místo přijela policejní hlídka, pokoušela se muže vzbudit. Policejní pedagog prý začal policistům vyhrožovat újmou na zdraví a smrtí.

Hronek pak podle obvinění fyzicky napadl přivolané pracovníky záchranné služby, kterým také hrozil smrtí i ublížením na zdraví.

Agresivně se údajně choval i při převozu do nemocnice a na záchytnou protialkoholní stanici na Bulovce, takže policisté museli použít donucovací prostředky. V řádění pokračoval i na záchytce, kde podle obvinění pokousal sanitářovi ruku.

Policejnímu pedagogovi vyneslo agresivní chování obvinění z útoku na veřejného činitele a z násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci.

Navíc je stíhán i za vývoj, výrobu a držení zakázaných bojových prostředků. Kromě legálně držené pistole u sebe podle spisu měl v osudnou noc i zakázané střelivo. Přechovával prý upravené náboje se střelou se zvýšeným ranivým účinkem.

,
Témata: Bulovka, Nusle, Nova, Smrt, soud, TV Nova

Video