Policejní auto srazilo na přechodu školáka

  • 23
Na jednom z nejnebezpečnějších přechodů v Brně srazilo policejní auto dvanáctiletého školáka. V Brně jde letošní zimu již o druhý střet policejního vozu s chodcem. O tom, jak se středeční událost seběhla, zatím panují nejasnosti.

Jako první o ní informoval deník Rovnost.

Podle oficiálního vyjádření policie chlapec tvrdí, že přecházel na zelenou.

Policisté, kteří byli v autě, naopak údajně vypověděli, že jim chlapec vběhl do cesty, když zelenou měli oni.

"Vzhledem k tomu, že chlapec utrpěl jen povrchové zranění, budou nehodu vyšetřovat naši policisté. Musíme zjistit, jestli nebyla závada na semaforu, a porovnat výpovědi svědků," řekl brněnský policejní mluvčí Mojmír Popp.

Podjatost vyšetřovatelů podle něho nehrozí, protože policista spadá pod jiné oddělení než to, kde ho budou vyšetřovat. "Pokud se ukáže podezření z trestného činu, přebírá případ inspekce ministra vnitra," řekl Popp.

Policie nechtěla o případu sdělit další podrobnosti. "Ředitel jihomoravské policejní správy se k případu až do konce vyšetřování nebude vyjadřovat. O postihu policisty zatím nemá smysl mluvit. Pokud by se ukázalo, že je viníkem nehody, hrozí mu kázeňský postih nebo trestní stíhání," řekla mluvčí jihomoravské policejní správy Soňa Woffová.

Podle Mojmíra Poppa lze předpokládat objasnění nehody do jednoho měsíce. Brněnští policisté srazili svým vozem během několika měsíců již druhého chodce.

Před loňskými Vánocemi srazila policejní hlídka muže, který následkům zranění podlehl. "Tato nehoda není zatím uzavřena," dodal zástupce brněnského policejního ředitele Radek Bébar.


Témata: Nehody Brno

Video