Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Po srážce aut uhořel policista

V Praze u Březiněvsi se stala tragická nehoda. Uhořel při ní policista, který se vracel z noční služby. Jel ve wartburgu a zezadu do něj ve vysoké rychlosti narazil opel. Jeho šestadvacetiletý šofér vyvázl s otřesem mozku a utekl. Policie ho však dopadla. "K zavinění nehody se přiznal," řekla policejní mluvčí Eva Miklíková.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jarin

22. 4. 2003 17:26
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

Palmexman

22. 4. 2003 20:30
Re: mam z vas mindrak
Tak mu konečně tu starou Omegu přestaňte závidět, vždyť už měla nejlepší roky dávno za sebou... Já fakt nevím, proč se tolik lidí do toho člověka obouvá proto, že měl opela. Kdyby tu nehodu způsobil třeba Favoritem, tak by tady bylo o polovinu míň příspěvků...
0 0
možnosti

Vix

22. 4. 2003 13:44
Doufám, že příbuzní oběti ho brzy najdou
a postarají se o spravedlnost, jíž tento stát není schopen
0 0
možnosti

ODSak Eda

22. 4. 2003 11:21
TO JE TITULEK???...
1. dojem je, jakoby snat pri zachrannych pracich se obetoval policista! Snat: Po srazce aut uhorel RIDIC! Pak je mozne polemizovat a spekulovat o tom, ze byl povolanim policista, nebot nebyl prave sluzbu konajici!!! Policista je mimo sluzbu neco vice? Pani redaktori iDNES?!
0 0
možnosti

22. 4. 2003 11:24
Re: TO JE TITULEK???...
Vzal jsi mi to z úst (nebo z klávesnice?). PO SRÁŽCE AUT UHOŘEL ČLOVĚK. Podstatné je, že kvůli frajírkovi v Oplu někdo zemřel. To že byl policista s tím nemělo co dělat. Kdyby to byl učitel nebo švec, taky byste to dali do titulků? Madla
0 0
možnosti

SSS a SD

22. 4. 2003 9:24
OHLEDUPNOST, V ČR pozdě na rozumné úpravy v zákoně
 OHLEDUPNOST, V ČR pozdě na rozumné úpravy v zákoně  U nás už je pozdě na rozumné úpravy v zákoně a možná ani nejsou nutné, stačilo by kdyby se tvrdě postihovaly řidičské excesy( myšky , překračování rychlosti, jizda na červenou a další porušování předpisů) U nás už to vypadá, že se bude muset obovit platnost "akt vehicles". Před každým autem muž s červeným praporkem, za snížené viditelnosti s červenou svítilnou . A nebo tvrdé postihy vč. fyzických trestů. Lidi, kteří si myslí, že za ně technika vyřeší vše ( ABS ASR nasr. ) jsou opravdoví blbci a ohrožují druhé  a někdy i sebe. 
0 0
možnosti

řidička

22. 4. 2003 9:24
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

Petr

22. 4. 2003 10:15
Re: Souhlas
Naprosto souhlasím. Chybu může udělat každej, ale to co předvádí někteří "králové" silnic mně fascinuje. Neumí řídit auto, jen "jezdí". A nejlepší jsou jejich výmluvy tipu "dostal jsem smyk a pak stím nešlo už nic dělat". Neřekne že to neumí zvládnout. Taky jsem dostal smyk. Odnesl to jenom blinkr. Pak mi došlo, že jsem byl úplně bezmocnej a začal jsem cvičit jízdu smykem. Ale pořád nejsem schopen říct, že umím řídit! Ale to je něco co naší "králové" silnic nikdy nepřiznají.
0 0
možnosti

antix

22. 4. 2003 8:08
čeští řidiči
Bydlím na sídlišti nedaleko silnice. Poblíž je škola, školka, zdravotní středisko, obchody. Po  silnici, která je vlastně uvnitř toho sídliště, se běžně projíždějí motorky  jedoucí hodně přes 100 km/hod., o autech ani nemluvím, prostě zákon džungle.  Včera bylo Velikonoční pondělí, to znamená děti v houfech, podnapilí výrostci, dospělí a řidičům jakoby to bylo fuk.  Málokdo jel  předepsanou padesátkou, naopak, jakoby zkoušeli, co to dá nebo byli sami opilí  - nikdy jsem neviděla, že by takové řidiče stavěl policista a pokutoval. Je to smutné, ale policisté doplácejí na svou špatnou práci a lhostejnost. Dokud budou takovou disciplínu řidičům dovolovat, budou umírat lidi na silnicích-.
0 0
možnosti

Waran

21. 4. 2003 22:04
Wartburg
Vážení diskutující,
rád bych uvedl na pravou míru myšlenky některých kolegů zde. Nehoda, která se dnes stala by skončila tragicky pro každé auto, kromě luxusních a vyšších středních tříd, protože náraz zezadu je mnohem horší, než náraz zepředu, vzadu totiž nebývají propracovány bezpečnostní prvky tak dobře jako vpředu, kvůli menšímu výskytu těchto nárazů. O Felicii, Citroenu Saxo, Fiatu Seicento apod. ani nemluvím...
 Karoserie Wartburgu je rámová, mohutný rám může každý spatřit letmým pohledem pod vůz. V oblasti zadních kol (ne nápravy) je uložena palivová nádrž už od vozu DKW, tedy léta, kdy jiní dávali nádrže všude, jen ne na bezpečné místo, ale při nárazu zezadu se zkrátka poruší i takto uložená- to u každého průměrného auta na silnicích po celém světě!
Je velmi snadné odsoudit toto dodnes vysoce kvalitní auto, na které by každý majitel měl být hrdý, ale nikdo si neuvědomí, že zkrátka náraz zezadu je špatný pro všechny! Náraz zepředu Wartburg přečká bez zranění posádky (za normálních okolností samozřejmě)- sedačky na rámu, motor na rámu, řízení na rámu a pásy švédské licence! Nejlepší na bezpečnost je model 1986 a výše (opěrky hlavy, absence ostrých hran apod.) úplně nejlepší je  W 1.3 a ty mají 4- dobé motory od VW a ten vlastním i já!
Wartburg je nejbezpečnější vozidlo ze všech starších aut na silnicích ČR v rámci RVHP! Zdravím všechny "komerčníky" s přáním méně ohrožování slušných řidičů (i těch starších) Škodovek, Vasilů, Trabantů, Wartburgů, Dacií...
 P. S. a) Havarovaný Wartburg byl model před rokem výroby 1984, což ale nijak nesouvisí s následky, jen s orientací čtenářů b) Levé zadní kolo bylo utržené ze zavěšení, pozorným lidem neunikne, že rám zůstal nepoškozen, ale bohužel to takhle dopadlo...
0 0
možnosti

Jakamarus

22. 4. 2003 8:38
Re: Wartburg
Nesouhlasím. To co píšeš je snad zčásti pravda pokud by se jednalo o nový vůz.  20 let starej varan plnej technického benzínu (lépe hoří a je těkavější) je dle mého názoru stejné nebezpečí jako třeba volně pobíhajíc zlý rotvajler. Zákaz pohyby těchto příšer po silnicích by měl být prioritou našich zákonodárců. POkud jde o bezpečnostnéí zóny v zadních partijích moderních vozů musí splňovat jisté normy. Ale každá z těchto norem je dimenzována na ta nejběžnější možná poškození. Tedy rychlosti nepřekračující významně 50km v hodině. Nárazu z rychlosti 120 neodolá žádný vůz kromě obrněného tarnsportéru. POkud by varan měl bezpečnou nádrž a na vhodném místě dostatečně krytou a chráněnou zřejmě by následky byly tragické nickéně ne tolik. Pokud máš technická data varana a přesný typ opla udělám ti simulaci.
 
0 0
možnosti

Wartas353

21. 4. 2003 20:03
příspěvek zrušen
(Příspěvek byl zrušen redakcí )
0 0
možnosti

cejkis

21. 4. 2003 19:56
vzkaz pro příbuzné oběti..zabijte toho kreténa, co do něj narazil!!!!!!!!!!!!
0 0
možnosti

Loner

21. 4. 2003 19:46
Vazeni
ted jsem na to koukal v televizi a o zadnym odbocivani wartburgu rec nebyla. Ale byla o tom ze wartburg jel 80kmh. Cimz se potvrzuje to co jsem napsal uz drive. Pomalou jizdou (protoze vice nemohou) tato vozidla zvysuji riziko havarie. Opel jel podle Novy 150, takze jestli slo o dalnici tak tam borec mel "jen" o 20kmh vic (taky se musi pocitat s tim ze to trochu nafoukli , aby bylo drama, muj osobni odhad podle stupne ulhanosti Novy za ucelem zlepseni zpravy je cca 140-150 kmh). Samozrejmne se jedna o ridicskou chybu Opla a ridic nedodrzel prizpusobeni jizdy vozovce apodminkam (no do tohohle se vejde vsechno), ale tim ze se ta plecka vlekla na dalnici 80 si to na sebe privolavala.
0 0
možnosti

Silvestr

21. 4. 2003 20:04
Re: Vazeni
už jsem ti jednou psal, když to tam neznáš, nekritizuj. zaprvý je to hned na kraji Prahy (těsně za místem, kde je značka konec prahy a tím pádem konec stovky) a je tam přes den slušnej provoz a ten warťas jel v pruhu, z kterého se pak odbočuje na líbeznice a auta tam běžně kvůli tomu jezdí 80-100, i bavoráci a mercedesy. větší rychlost je tam nesmysl, protože kdo pak odbočuje musí zhruba 50 m od dálnice brzdit na trojúhelníku. navíc kousek před tou odbočkou je zase pro změnu nájezd. takže tam auta lítaj z pruhu do pruhu, podle toho kam jedou. a navíc tam musíš počítat s náklaďáky, který jedou na teplice a maj na tacháči stěží 80, protože tam začíná táhlý stoupání. takže v pravým pruhu je rychlost 150 přímo vražedná. že to byl warťas toho frajera vůbec neomlouvá, ten blbec totálně neodhanul situaci, to místo je sice na dálnici, ale podmínkama to čistě dálnice není
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda u letiště zastavila Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  20:36

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly v pondělí na 27. kilometru Pražského...

Trojský koník v Evropě. San Marino se stalo základnou ruských špionů

29. dubna 2024

Premium Jeden z nejmenších států v Evropě vzbuzuje čím dál větší pozornost západních tajných služeb....

Jaká práce lidem zbyla? Spolupráci s OpenAI vedou z médií i Financial Times

29. dubna 2024  19:39

Financial Times (FT) se stal prvním významným britským zpravodajským médiem, které uzavřelo...

Špehovali, zpřístupňovali trezory. Jak se ruští „krtci“ ve Vrběticích činili

29. dubna 2024  19:34

Série výbuchů a incidentů v Evropě, včetně explozí v muničním areálu ve Vrběticích z roku 2014,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!