Odtahová služba nakládá Labudovo auto. Policie zatím kvůli nehodě nikoho neobvinila.

Odtahová služba nakládá Labudovo auto. Policie zatím kvůli nehodě nikoho neobvinila. | foto: ČTK

Pitva potvrdila poznatky o Labudově nehodě

  • 59
Policie pokračuje ve vyšetřování sobotní nehody herce Mariana Labudy. První výsledky pitvy ukazují, že mladší z obětí, která řídila dříve havarovaný vůz, nepila před jízdou alkohol. Vyšetřovatel čeká na zprávu meteorologů a silničářů. Havarované vozy prohlédne znalec z oboru dopravy.

FOTOGALERIE
Záběry z nehody

ČLÁNKY O NEHODĚ
Auto Mariána Labudy usmrtilo dvě ženy
Labuda podle policie před havárií nepil

Labuda: Mohlo se to stát každému
Policie hledá svědky Labudovy nehody

V sobotu dopoledne přišly na dálnici D1 u Velké Bíteše o život dvě ženy ve věku 51 a 73 let. Když jejich auto po smyku narazilo do středových svodidel, vystoupily. Ve vozovce je posléze smetl přijíždějící passat, který řídil herec Marián Labuda. - více zde

"Náraz šel na jejich těla zprava," doplnil pro iDNES další výsledky pitvy vyšetřovatel případu. Podle ČTK pitva ukázala, že ženy v době nárazu nestály, což potvrzuje výpověď korunního svědka.

Kriminalista doplnil, že se stále hlásí noví svědci tragické události. Jejich výpovědi podle něho potvrzují už dřívější poznatky policie o počasí a rozmístění vozidel při nehodě. Zatím nebyl nikdo obviněn.

"Je to hrozná tragédie, ale vůbec jsem nevěděl, co se stalo. Ze suché silnice a slunečného počasí jsem najednou vjel do chumelenice. Vyvstala přede mnou zčistajasna jako zeď. Vypadalo to, že se přede mnou stala nějaká havárka, a tak jsem přibrzdil. Jenže auto začalo lítat a já měl co dělat, abych udržel volant. Pak přišel náraz," popsal osudný okamžik Labuda. - více zde

Labudova nehoda


Video