Řidič vytáhl na policisty nelegálně drženou pistoli. Ilustrační foto

Řidič vytáhl na policisty nelegálně drženou pistoli. Ilustrační foto | foto: profimedia.cz / corbis, Profimedia.cz

Pirát ve stodvacítce vytáhl na policisty pistoli

  • 96
Obyvatele Cvikova na Českolipsku krátce po půlnoci vystrašil řidič, který se proháněl ulicemi města ve Škodě 120 a ohrožoval chodce. Upozornili proto policii. Ta se ho pokusila zadržet. Po honičce muž havaroval a vytáhl na policisty pistoli. Může strávit až pět let za mřížemi.

"Divoce se tu prohání po městě. Několik lidí muselo před jeho autem uskočit. Jezdí tu, jako by žádný nový zákon neplatil," volal na policejní linku jeden z místních obyvatel.

"Muž svou bezohlednou jízdou naháněl ostatním účastníkům silničního provozu strach," sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková s tím, že jej policejní hlídka brzy vypátrala a snažila se ho zastavit.

Muž ale sešlápl plynový pedál Škody 120 až na podlahu a pokusil se ujet. Policisté se vydali za ním. Daleko nedojel. "Nezvládl řízení a havaroval. V blízkosti autobusového nádraží ve Cvikově najel do dopravní značky," upřesnila Baláková.

Když muži zákona chtěli zkontrolovat jeho doklady, vytáhl na ně nelegálně drženou pistoli ráže 7,65 milimetrů. V zásobníku měla devět ostrých nábojů. Policisté se ale nedali zaskočit a nebezpečnému agresorovi zbraň okamžitě sebrali.

"Při následné bezpečnostní prohlídce policisté zjistili, že má řidič u sebe ještě další pistoli stejné ráže s pěti ostrými náboji. Kromě toho byl vyzbrojen i nožem a bajonetem," dodala policejní mluvčí.

Agresivní řidič je nyní v nemocnici, kde se zotavuje ze zranění, které utrpěl při nehodě. Za útok na veřejného činitele se zbraní a za nedovolené ozbrojování mu hrozí až pět let vězení.

,

Video