Místo získání přeplatku za plyn přišel důchodce o celoživotní úspory. Ilustrační snímek

Místo získání přeplatku za plyn přišel důchodce o celoživotní úspory. Ilustrační snímek | foto: Koláž - iDNES.cz

Penzista přišel o celoživotní úspory, oklamali ho falešní plynaři

  • 79
O celoživotní úspory přišel devětaosmdesátiletý penzista z Ostravy. V neděli ho oslovili podvodníci, kteří se vydávali za pracovníky plynáren vracející přeplatek. Důchodce je zavedl přímo k místu, kde si schoval takřka 300 tisíc korun.

Starý muž se v neděli okolo půl čtvrté odpoledne vracel z nákupu, když jej oslovili dva muži s tím, že mají pro něj přeplatek za plyn. Neuvědomil si, že se přeplatky už dávno nevracejí z ruky do ruky.

"Samozvaní plynaři avizovali vrácení přeplatku za tisíc korun, k dispozici měli však jen pětitisícovou bankovku," uvedla ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Senior o krádeži řekl až za několik hodin synovi

Penzista proto zamířil k místu, kde měl peníze. Muži ho jistě pečlivě pozorovali. Poté však jeden z nich požádal o kontrolu plynoměru a druhý z podvodníků tak v bytě zůstal nějakou chvíli sám. Co následovalo, je zřejmé. Důchodce přišel o 271 tisíc korun.

Poté oba muži svorně prohlásili, že si musí přinést razítko, a byt opustili. Okradený řekl o ztrátě peněz až po několika hodinách svému synovi, a to jen díky tomu, že syn přišel na návštěvu a dal se s ním do řeči. O krádeži se pak okamžitě dozvěděla policie, leč podvodníci zatím spravedlnosti unikají. Hrozí jim až pětileté vězení.


Video