Policisté stále hledají ženu, která odložila svoje novorozené dítě do kontejneru na odpadky. Ilustrační foto

Policisté stále hledají ženu, která odložila svoje novorozené dítě do kontejneru na odpadky. Ilustrační foto | foto: Karel Pešek, MAFRA

Aničku pohodila mezi odpadky cestující z autobusu, myslí si policisté

  • 0
Pátrání po matce, která v Chebu pohodila novorozenou holčičku mezi odpadky, nabírá nový směr. Policisté tentokrát hledají svědky z autobusu, kterým těhotná žena cestovala.

Konkrétně by kriminalistům mohli pomoci lidé, kteří 8. července v době od 9 do 10 hodin jeli autobusem z Františkových Lázní do Chebu a všimli si česky hovořící těhotné ženy.

Její popis už policisté zveřejnili minulý týden a platí tedy, že hledají ženu ve věku 20 až 30 let, štíhlé postavy s tmavými až černými vlasy česanými do culíku.

"Na sobě měla nápadně barevné oblečení a pohybovala se ve společnosti neznámého muže," upřesnil mluvčí karlovarských policistů Pavel Valenta.

Jakoukoli informaci, která by policisty dovedla na stopu ženy nebo jejího průvodce, mohou lidé telefonovat na linku 158 nebo nahlásit na kterékoliv policejní služebně.

Policie žádá o pomoc i případné svědky, kteří například viděli u kontejneru zastavovat auto, nebo si všimli člověka, který do odpadu házel něco podezřelého.

Zachráněné holčičce, které zdravotníci říkají Anička, se daří dobře, její život není ohrožen. Nalezena byla podchlazená v kontejneru na odpadky v ulici Matěje Kopeckého v Chebu (více o případu čtěte zde).


Video