Nehoda sanitky v Plzni (28.3.2008)

Nehoda sanitky v Plzni (28.3.2008) | foto: Petr Ježek, MF DNES

Pacient proletěl při nehodě sanitkou, rozřízl si krční tepnu

  • 10
S poraněnou krční tepnou odvezli po poledni záchranáři 76letého muže na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Při nehodě převozové sanitky si pacient prořízl tepnu o ostrý plech uvnitř auta.

Před třináctou hodinou sanitka převážela starého muže z nemocničního areálu na Lochotíně do bývalé vojenské nemocnice na Borech.

Na Masarykově náměstí řidič sanitky, který nejel pod majáky, nestačil zastavit u semaforu a naboural do passatu, který zastavil před ním.

Šestasedmdesátiletý převážený pacient po nárazu proletěl sanitkou a rozřízl si krk o plech z vyraženého okénka, které odděluje kabinu řidiče od prostoru pro pacienty.

"Na krku měl asi dvacet centimetrů dlouhou řeznou ránu, která zasáhla i tepnu. Pacienta jsme převezli na urgentní příjem, už byl ve stabilizovaném stavu," uvedla mluvčí záchranné služby Lenka Ptáčková.

Po nárazu nebyla sanitka viditelně poškozená, vypadl jí jen jeden z plastových krytů v nárazníku. Passat, do kterého narazila, měl viditelně poškozený nárazník. Náraz osobní auto odrazil až na přechod pro chodce.

"Já zastavil, ale sanitka za mnou do mě narazila. Auto mám přitom jen pár týdnů," povzdechl si řidič těsně před tím, než nehodu přijeli vyšetřovat policisté.

Havárie se stala na stejné křižovatce, na níž před jedenácti lety těžce havarovala kolona převážející pod majáky Jiřího Kajínka z borské věznice do budovy Krajského soudu v Plzni.

Dvě ženy čekající na zastávce na tramvaj nepřežily nehodu policejního vozu, který skončil po kotrmelcích na tramvajové refýži. V křižovatce se houkající auto srazilo s BMW, které vyjelo z vedlejší ulice na zelenou na semaforu.


Video