Žena nejprve zastavila strážníky, ti poté přivolali sanitku a policii.

Žena nejprve zastavila strážníky, ti poté přivolali sanitku a policii. | foto: Jaromír Pech

Opilá žena ohlásila znásilnění, policie čeká na její vystřízlivění

  • 12
Opilá sedmačtyřicetiletá žena si před půl čtvrtou ráno stopla auto městských strážníků a oznámila jim, že ji v lese u Slovanského údolí v Plzni znásilnil neznámý Slovák. V opilosti ale neustále měnila svou výpověď a kriminalistům tak nezbývá než čekat, až vystřízliví.

Žena z Karvinska stála ráno ve Vejprnické ulici poblíž čerpací stanice. "Hlídce řekla, že byla asi před dvaceti minutami v lese znásilněna neznámým mužem," řekla mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci přivolali záchranku a policisty. Ženu pak vyšetřili lékaři na Gynekologicko-porodnickém oddělení Fakultní nemocnice Plzeň-Lochotín.

Při prvním popisu žena řekla, že ji v lese znásilnil Slovák, který ji vezl v bílém pick-upu. Podle zdroje blízkého vyšetřování byla žena opilá, a když kriminalisté chtěli, aby jim řekla, co přesně se stalo, několikrát změnila popis události.

Nakonec se policie rozhodla, že počká, až žena nebude pod vlivem alkoholu. "Až na základě dalších výpovědí bude možné případ kvalifikovat," uvedla Ivana Telekešová z plzeňského policejního ředitelství.


Video