Avia, ve které měl hledaný muž pojízdnou varnu pervitinu.

Avia, ve které měl hledaný muž pojízdnou varnu pervitinu. | foto: Policie ČR Hradec Králové

Odsouzeného za drogy chytili po dvou letech s varnou v avii

  • 16
Dva roky pátrala policie po jednatřicetiletém muži z Trutnovska, který se vyhýbal nástupu do vězení za drogové delikty. Nakonec ho kriminalisté zatkli za dramatických okolností u Dolní Kalné. Ujížděl v nákladním autě Avia a nereagoval ani na výstřely. Ukázalo se, že cestoval krajem s varnou pervitinu.

Poslední dva roky měl hledaný podle rozsudku okresního soudu v Trutnově z ledna 2009 strávit ve vězení. Místo toho si ale s muži zákona hrál na schovávanou.

"Po muži nejprve pátrali policisté z Trutnova, kteří shromážděné důkazy předali v lednu 2011 na skupinu cíleného pátrání, jejíž kriminalisté v usilovném pátrání pokračovali," vysvětlila krajská policejní mluvčí Ivana Ježková.

Uživatel drog neustále měnil místa svého pobytu a také auta. "V okamžiku, kdy kriminalisté zjistili, ve kterém městě se nachází, už byl jinde. Takto stihl vystřídat nejméně deset pobytů nejenom v Královéhradeckém kraji, ale i mimo něj," vylíčila Ježková.

Muž, zadržený v avii na vaření pervitinu, byl ozbrojený.
Muž,zadržený v avii na vaření pervitinu

Muž zadržený v avii na vaření pervitinu byl ozbrojený.

Nakonec ho "lovci lebek" dostihli v katastru obce Dolní Kalná na Trutnovsku. 

"Při pronásledování ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu riskantní jízdou s nákladním vozem značky Avia. Najížděl do protisměru a nerespektoval přednost v jízdě," uvedla mluvčí.

Policisté se domnívali, že by mohl být ozbrojený, a tak mimo zástavbu několikrát vystřelili do vzduchu a stříleli také na pneumatiky avie. Po několika kilometrech muže zadrželi.

"Zjistili, že vozidlo řídil pod vlivem omamných látek. Po otevření nákladního prostoru avie je čekalo překvapení v podobě pojízdné varny," dodala Ježková.

Kriminalisté zjistili, že dopadený autem zajížděl do lesů, kde vařil pervitin. Zatím není jasné, zda jen pro vlastní potřebu, nebo i na prodej.

Muž skončil ve vězení a hrozí mu další stíhání, protože je podezřelý i z dalších majetkových trestných činů. Navíc u něj našli v autě i pistoli.

Policie muže zadržela u Dolní Kalné.

Policie muže zadržela u Dolní Kalné.


Video