Nova: Kmetiněveský vrah půjde do ústavu

  • 37
Okresní soud v Kladně poslal nezletilého vraha třináctileté Barbory Němečkové z Kmetiněvsi do ústavu. Informovala o tom televize Nova. Rozsudek padl již před měsícem, ale oficiálně zveřejněn mohl být až nyní, když nabyl právní moci.

"Soud rozhodl rozsudkem tak, že nad tím dítětem nařídil ochrannou výchovu," řekl Nově mluvčí kladenského soudu Roman Lada.

V současnosti je mladý útočník v léčebně v pražských Bohnicích a zůstane tam zřejmě ještě dva měsíce. Pak asi skončí ve specializovaném zařízení pro zvlášť nebezpečné dětské násilníky, které vzniká v děčínské čtvrti Boletice.

Až oslaví pachatel osmnácté narozeniny, bude z Boletic propuštěn, uvedla Nova.

Rozsudek o ochranné léčbě vydal soud už v polovině března, ale protože nebyl pravomocný, nešlo jej kvůli nezletilosti odsouzeného zveřejnit. Všeobecně se ale očekávalo, že chlapec skončí v ústavu. - více zde

K vraždě třináctileté Barbory Němečkové došlo loni 1. ledna mezi obcemi Kmetiněves a Hospozín u Velvar na Kladensku. Mrtvola dívky se našla u silnice a vraha prozradily testy DNA.

ČLÁNKY iDNES O KRIMINALITĚ DĚTÍ A MLADISTVÝCH NAJDETE ZDE

Soudní jednání, na kterém se rozhodlo o osudu mladistvého vraha z Kmetiněvsi, probíhalo za zavřenými dveřmi. (11. března 2005)


Video