Nepozorný řidič se srazil s vlakem

Frýdek-Místek - Nepozorný řidič zavinil v sobotu odpoledne ve Frýdku-Místku vážnou havárii. Na železničním přejezdu bez závor vjel přes výstražné znamení na železniční přejezd a střetl se s přijíždějícím vlakem. "Světelné i zvukové výstražné znamení fungovalo. Snad se bavil. Vlak vjížděl na přejezd a najel na bok auta," vysvětlil operační důstojník frýdecko-místecké policie.

Řidič měl podle policisty štěstí, že střet nedopadl ještě hůř. Vedle něj totiž seděla hyundai manželka a vzadu dítě. Muž a dítě jsou v nemocnici ve Frýdku-Místku.

"Muž je momentálně na ARO," uvedla lékařka ostravské letecké záchranné služby, která převážela nejvážněji zraněnou ženu do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. "M8 mnohočetná závažná poranění," potvrdila lékařka. Dodala, že vlak hrnul auto asi šedesát metrů před sebou.

Ve vlaku cestovalo několik desítek lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn. Havárie ale způsobila komplikace železničářům. "Museli jsme zrušit čtyři další spoje z Frýdku-Místku do Ostravy," řekl výpravčí Florián Dorda.

Havarovaný vlak vyjel s hodinovým zpožděním. Menší zpoždění měly i další spoje.

,

Video