Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Martin Stolař, MAFRA

Policie už ví, jak zemřel brutální vrah. V cele se podřezal břitem z holítka

  • 7
Policie uzavřela vyšetřování případu pětačtyřicetiletého Thomase P. z Bavorska, který před měsícem zemřel v plzeňské vazební věznici. Vyšetřovatelé potvrdili, že cizinec obviněný z brutální vraždy prostitutky na Folmavě si sám sáhl na život. Podřezal se břitem z plastového holítka.

"Byla to sebevražda. V cele byl nalezený i dopis na rozloučenou," prohlásila mluvčí plzeňských policistů Martina Korandová.

Informovaný zdroj MF DNES řekl, že cizinec, kterému hrozilo za vraždu prostitutky až doživotí, si v cele rozřezal obě předloktí kovovým břitem z plastového holítka. Ta patří mezi věci osobní potřeby, které věznění mohou mít v cele mezi věcmi osobní hygieny.

Thomas P. byl ve vazební cele sám. Dozorci, kteří sloužili kritický večer ve věznici, nic nezanedbali.

"Obviněný požádal, aby byl v cele sám. V souvislosti se jeho smrtí nebyl žádný z příslušníků ve věznici prověřován nebo vyšetřován," uvedla mluvčí věznice Jana Bartošová.

Němec si rozřezal předloktí a vykrvácel

Pětačtyřicetiletý Němec se v cele podřezal v noci na 6. ledna. Rozřezal si obě předloktí a vykrvácel. Příslušník vězeňské služby, který večer kontroloval cely, ho našel ležícího na podlaze v kalužích krve. Okamžitě mu poskytl první pomoc a přivolal záchrannou službu. Muž ale zemřel.

Thomas P. přijel 7. května 2010 do nočního klubu Mamba ve Folmavě na Domažlicku a surově tam napadl devatenáctiletou ženu ze Slovenska. Podle obžaloby ji zmlátil, pak jí způsobil zřejmě plastovou láhví rozsáhlá poranění vnitřních orgánů a nakonec ji nahou a v bezvědomí odtáhl do sprchového koutu. Tam na ní pustil vařící vodu a nechal ji být.

Zraněná zemřela po několika hodinách v nemocnici. Její rodina chtěla na vrahovi vysoudit mnohamilionové odškodné. Protože Thomas P. spáchal sebevraždu, soud jeho trestní stíhání zastavil.


Video