Nehoda vedla policisty pod hladinu

  • 8
"V Radčicích pod mostem je potopené auto, ještě mu svítí světla!" ohlásil svědek policii v neděli v podvečer. Příslušníci vyrazili na místo. Všimli si, že v utopeném renaultu cosi je. "Mohl to být člověk. Proto neváhali a skočili do studené řeky," vylíčila plzeňská policistka Michaela Altmannová.

Policisté skrz kalnou vodu ve Mži příliš do vozu neviděli. "Jeden ze strážců zákona tonfou rozbil pravé přední okno. Zjistil, že na zadních sedadlech je dětská sedačka," doplnila Altmannová.

Policista proto rozbil i zadní okno, kterým se jeho kolega protáhnul dovnitř. Třetí policista asistoval ze střechy potopeného vozu, další osvětlovali místo ze břehu.

V autě nikoho nenašli. Jak po chvíli zjistili, čtyřiadvacetiletý řidič z Plzně byl v nedaleké restauraci, kam se šel převléknout. "Hlídka u řidiče dechovou zkouškou vyloučila přítomnost alkoholu," uvedla policistka.

Muž jel ve voze Renault Mégane sám. Nepřizpůsobil rychlost jízdy a sjel do řeky. Protože nebyl nikdo zraněn, policie vyřešila nehodu na místě. Řidiče potrestala blokovou pokutou ve výši čtyř tisíc korun.

"Promrzlí policisté byli rádi, že se nikomu nic nestalo, a jeli se osušit na policejní služebnu," uzavřela Michaela Altmannová.


Video