Automobil se u Turnova několikrát přetočil přes střechu. Řidič zemřel. (5. listopadu 2016) | foto: HZS LK

Auto se několikrát přetočilo přes střechu, řidiče vyprostili mrtvého

  • 9
Dvaašedesátiletý řidič zemřel v sobotu večer při havárii auta u Turnova. S automobilem narazil do středových svodidel, vůz se pak několikrát přetočil přes střechu. Tělo muže, kterého při řízení možná postihly zdravotní potíže, museli hasiči z vraku vyprostit.

Muž jel po silnici I/35 ve směru od Liberce na Jičín, když krátce před půl desátou v noci havaroval.

„Při průjezdu pravotočivé zatáčky vyjel s vozem Hyundai i30 vlevo a narazil do středových lanových svodidel, od kterých se odrazil zpět vpravo až mimo komunikaci. Zde narazil do dopravních značek a protisvahu, vlivem čehož se s vozem přetočil několikrát přes střechu a nakonec skončil na boku v protisměru,“ přiblížila policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Části havarovaného vozidla zasáhly také autobus jedoucí v protisměru.

„Zaklíněného řidiče, který vážným zraněním na místě podlehl, vyprostili hasiči pomocí pneumatických zvedacích vaků a hydraulických nůžek,“ doplnila mluvčí krajských hasičů Zdeňka Štrauchová.

Příčinu nehody policisté vyšetřují, nelze však vyloučit, že řidiče postihly během jízdy zdravotní potíže. „K určení příčiny smrti řidiče byla nařízena soudní pitva. Předběžná výše způsobené škody je 170 tisíc korun,“ doplnila policejní mluvčí.

Hasiči po skončení vyšetřování pomohli naložit vrak na vůz odtahové služby. Silnice byla kvůli kolizi v obou směrech tři hodiny hodiny uzavřená.


Video