Nehoda u Mlékojed se stala poblíž přejezdu, výstražná světla fungovala

Neštěstí, při kterém srazil vlak u Mlékojed na Mělnicku dvě mladé dívky, se stalo blízko přejezdu. Výstražná signalizace v tu dobu fungovala. Jednou z možností je i to, že dívky vstoupily před rozjetý vlak schválně.

„Nehoda se stala v blízkosti železničního přejezdu,“ upřesnil v neděli odpoledne mluvčí středočeské policie Zdeněk Chalupa informaci, že vlak srazil dívky přímo na přejezdu.

Neštěstí se stalo v sobotu odpoledne (psali jsme zde). Vyšetřování Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) potvrdilo, že výstražná světla byla v době nehody v provozu. Řekl to mluvčí správy Marek Illiaš.

Policie tragédii dál šetří, zatím k případu žádné další informace nezveřejnila. Jednou z možných verzí je i to, že dívky vstoupily před rozjetý vlak záměrně.

Podle informací ČTK šlo o dvě asi patnáctileté dívky. Záchranné složky vyjížděly v sobotu kolem 17:30 na místo neštěstí, které leží na regionální trati mezi Neratovicemi a Všetaty. Zranění obou děvčat byla podle policejního mluvčího Zdeňka Chalupy neslučitelná se životem.

Původně drážní inspekce informovala, že k nehodě došlo na běžném úseku trati mimo přejezd. Spekulovalo se o tom, že dívky třeba přebíhaly trať, případně šly nějakou zkratkou.

Provoz na trati byl přibližně tři hodiny zastaven, cestující přepravovaly náhradní autobusy.

Podobná tragická událost se stala před osmi lety v Brně-Komárově. Rychlík tam v dubnu 2009 srazil dva chlapce ve věku deset a 11 let. Neštěstí se stalo, když přebíhali trať.

Omlouváme se čtenářům za to, že jsme uzavřeli diskusi. Nevhodné a vulgární příspěvky už nešlo mazat jednotlivě.


Video